LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Carina Berg till sjukhus – har opererats

17 sep, 2024
Två bilder på Carina Berg. Till vänster tittar hon åt höger. Till höger syns hon ligga i en sjukhussäng.
Carina Berg har behövt göra en riktigt jobbig operation.
Det här berättar hon i sin podcast Gynning & Berg.
– Jag skrev till dig, ska det göra såhär ont? säger hon till Carolina Gynning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg bjuder på sin värsta ovana – missen med makenBrand logo
Carina Berg bjuder på sin värsta ovana – missen med maken

Carina Berg, 46, är ett välkänt ansikte inom den svenska underhållnings-branschen. När Carina inte jobbar med tv hörs hon varje vecka i podden Gynning och Berg som hon delar med nära vännen Carolina Gynning, 45.

I podcasten berättar Carina nu att hon nyligen genomgått en underlivsoperation!

– Jag hade väldigt ont, säger hon om operationen.

Därför opererades Carina Berg – har sökt hjälp

Carina berättar att hon behövt göra en operation som heter TVT, eller som hon själv kallar det, ”en kissoperation”.

– För alla oss kvinnor som har tryckt ut lite… för många barn, eller det kan gå på bara ett barn också har jag förstått. Om man är kissnödig och ska skratta eller hosta och känner att här kan det hända grejer, och sätter benen i kors, då finns ju den där operationen, säger Carina i podcasten.

Annons

Carina har alltså haft problem med urininkontinens, något som är mycket vanligt hos kvinnor och innebär att det kan läcka kiss mellan toalettbesöken. Enligt 1177 finns det olika typer av tillståndet och av allt att döma verkar det som att Carina haft ansträngningsinkontinens.

Det innebär att man har svårt att hålla tätt när trycket i magen och urinblåsan blir för högt, och det kan till exempel rinna ut lite kiss när man hostar, nyser eller hoppar.

Operationen TVT, som Carina gjorde, är en förkortning av tension free vaginal tape. Läkaren placerar då ett stödjande band runt urinröret, som ger stöd när det utsätts för högt tryck. Under operationen får man lokalbedövning, enligt 1177, och Carina berättar också att hon fick lugnande som gjorde att hon inte har något minne alls av operationen.

Carina Bergs smärtor efter operationen

Att de kommer in på ämnet i deras podcast beror på att Carina och Carolina berättade att de var och red tillsammans, och att Carina efteråt märkte att hon hade fullt med blåmärken på insidan av benen. Hon är osäker på om det berodde på själva operationen eller om ridningen haft någon påverkan.

Annons

– Nu sitter jag här med blåmärken på insidan av låret och känner mig lite halt, men som det så vackert det stod i papperna – kontinent.

Nu kan alltså Carina lättare hålla tätt. Hon berättar att operationen gick bra, men att hon efteråt hade väldigt ont.

– Jag skrev till dig, ska det göra såhär ont? För min del var det bara att det gjorde ont, riktigt jävla ont, i ett dygn.

Hon ringde sin läkare och berättade om hur ont hon hade, som sa att hon skulle ta morfintabletter. Hon berättar att de gjorde henne helt väck i två dygn, men att hon då inte behövde ha ont. Nu mår hon bra och kan enligt läkaren till exempel hoppa studsmatta igen med barnen.

– Då kände jag, ett liv utanför studsmattan kan jag leva med. Men det tråkiga var ju hosta- och skratta-kissandet.

– Jag är så himla nöjd med min kontinens nu. Jag ser framemot den dag när jag känner ”oh, här är full blåsa”, och så är jag lite förkyld och ska dra en stor host. Jag ser framemot att testa. För nu är ju impulsen fortfarande att sätta benen i kors, säger Carina.

FOTO: TV4/Skärmdump, Instagram/@carinalillyberg/skärmdump

Annons