LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Carina Bergfeldt lämnar sonen för jobb – vill inspirera andra: ”Det är också ett sätt”

18 jul, 2024
carina bergfeldt
Carina Bergfeldt är aktuell med ny säsong av Drömlandet.
Under inspelningen har hon varit ifrån sonen – något som fått flera följare att reagera. Nu bemöter programledaren kritiken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergfeldt om kritiken: ”Folk som bara tycker att jag är dålig”Brand logo
Carina Bergfeldt om kritiken: ”Folk som bara tycker att jag är dålig”

Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt, 44, är aktuell med en andra säsong av Drömlandet. Förra året såg vi henne resa runt i USA tillsammans med Tareq Taylor, och i år så tar hon sig an Australien tillsammans med SVT-profilen Farah Abadi.

Hänt tog ett snack med Carina i samband med premiären.

– Drömlandet är ju både en ironisk och en icke ironisk titel. Det är ett drömland för väldigt många, berättar Carina, som tagit del av en undersökning som visat på att just Australien toppar flest svenskars drömresemåls-lista. Programledaren fortsätter:

– Och det är ju en dröm, man åker dit och man ser liksom koalor och kängurus som hoppas längs vägen där du åker. Men sedan när man skrapar på ytan så har det ju liksom skönhetsfläckar precis som allt har här i livet.

Annons

I första avsnittet gräver duon bland annat i landets kulturarv och synen på jämställdhetsfrågor. Ett ämne som ligger Carina varmt om hjärtat.

Carina och Farah i Drömlandet.
Carina och Farah i Drömlandet.

– Tittar man på statistiken så har Australien ett problem. Enligt jämställdhetsindex så hamnar de på plats 20, och i Sverige ligger vi på plats fem. De har heller inget med regionen att göra för Nya Zeeland ligger på plats fyra, förklarar Carina.

I Australien är det exempelvis ännu ovanligt att papporna stannar hemma med barnen när de är små.

Carina Bergfeldt lämnar sonen för jobb – kritiseras av följarna

Så är inte fallet hemma för Carina och hennes make – danske journalisten Jesper Zølck, 44. Där är det ett ständigt givande och tagande vad det gäller omvårdnaden av deras gemensamma son Hamilton, 4.

Annons

– Jag var borta nästan fyra veckor från Hamilton för att spela in Drömlandet. Jag fick också kommentarer för det. Att jag är en dålig mamma. Carina fortsätter:

– Farah får inte samma kritik som jag får. Så när första personen kom in på mitt Instagramkonto och lämnade en kommentar om att jag var en hemsk mamma så tog hon den fighten. Hon är väldigt härlig. Hon skrattar bara och säger att ingen blir arg på mig för jag är gullig och skåning.

Efter nästan ett decennium på kvällspress och ännu längre på SVT krävs dock mer än lite syrliga kommentarer för att bryta ned Carina. Hon ser det snarare som att de hatiska åsikterna gör det extra viktigt att visa att det går.

”Det är också ett sätt att vara förälder på”

– Det är också ett sätt att vara förälder på. Att visa sitt barn att världen är stor och att det finns jobb när man åker iväg, och när man kommer hem. Och försöka skapa en miljö som är trygg och varm för honom även om det inte alltid är så att det är mamma eller pappa som är hemma. Att det finns andra människor som kan ge honom trygghet och kärlek när vi råkar befinna oss borta.

Annons

Carina fortsätter:

– Jag såg ju inga kvinnor som var ute och reste och gjorde sådana här jobb när jag var liten. Nu fanns ju inte sociala medier på samma sätt, men jag vill inte hymla med att jag lämnar mitt barn i tre-fyra veckor för att åka på jobb. Det är ett sätt att leva på också. Då får jag ta också att det blir en del människor som stör sig på det. Men det känns viktigare att visa det för den stora massan att det är här ett alternativ.

Drömlandet sänds i SVT1 på torsdagar 20.00. Sent i höst har också säsong sju av hennes talkshow Carina Bergfeldt åter premiär.

FOTO: SVT, TT

Annons