LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Carina Bergfeldt övertygad – kommer bli lämnad av maken Jesper: ”Nu har han tröttnat”

23 jul, 2024
Carina Bergfeldt vaknar varje morgon och tänker att hennes man kommer att lämna henne – något som fått maken att agera.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Charlie Gustafsson: ”Jag är kär"Brand logo
Fem blixtsnabba med Charlie Gustafsson: ”Jag är kär"

Carina Bergfeldt, 44, har gjort succé som journalist och reporter och har sedan 2021 även sin egen talkshow på SVT. I år är hon aktuell med en andra säsong av Drömlandet.

Sedan 2019 är Carina lyckligt gift med den danska journalisten Jesper Zølck, 44 – men det var inte i Skandinavien som de träffades.

– Vi träffades i USA. Han var också där för dansk tv och bevakade valet. Vi blev jättekära! Så Washington har varit bra för mig på många sätt. Han friade till mig i Washington, vi gifte oss där och den här blev till i Washington, sa Carina när hon gästade Skavlan.

Carina Bergfeldt och Jesper Zølck
Ola Axman/TT

Carina Bergfeldt om tuffa uppväxten: "Ingen kommer vilja vara med mig"

Tittarna är vana vid att se en glad och självsäker Carina i tv-rutan. Men faktum är att allt inte har varit frid och fröjd i hennes liv.

I en intervju i Expressen söndag berättar Carina Bergfeldt att hon inte kände sig trygg som barn. Hon lärde sig snabbt att känna av stämningar och gick på tå för att inte göra någon arg. Nedsättande kommentarer gjorde att hon som tioåring var övertygad om att hon var en dålig människa.

Annons

– Det där stannade kvar så till den grad att jag fortfarande har röster i huvudet som säger att ingen kommer vilja vara med mig i längden. Jag hade med mig att känslor kan skifta på en sekund utan förvarning, säger hon i intervjun.

Carina började så småningom gå i terapi, där en psykolog berättade för henne att hon led av posttruamatiskt stressyndrom – PTSD. I terapin fick hon hjälp att förstå kroppens signaler.

– Jag känner att nu kommer svettningarna, hjärtklappningen och det blir svårt att andas. I början när jag reagerade väldigt snabbt eller mycket på något kunde Jesper titta på mig och fråga: ”Är det här en 1 till 100, Carina?” Att prata om det gjorde det så tydligt och enklare att hantera.

Carinas stora lättnad med sonen: "Han kommer inte att vara rädd för mig"

I intervjun med Expressen berättar Carina att Jesper var den första hon träffade som inte försökte arbeta mot hennes demoner – utan med dem. Efter ett tag erkände hon för honom att hon vaknar varje morgon med tankarna: "Nu kommer han vilja gå. Nu har han tröttnat".

Jesper började därför inleda varje dag med att skicka ett kärleksfullt sms till Carina, där han försäkrar henne om att han kommer stanna. Oftast skickar han det redan klockan 6 på morgonen, så att hon kan börja dagen i trygghet.

Carina läser upp dagens sms: "Good morning. I love you today aswell."

Hon fortsätter:

– I dag har vi varit ihop i sju år och han gör det fortfarande, även om han tar sovmorgon ibland. Det är väldigt fint. Bland det finaste som min man har sagt till mig är att jag har brutit cirkeln. Jag kommer göra tusen misstag med min son, men han kommer inte att vara rädd för mig.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons