LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Carina Bergs känga mot kollegorna på Kristallen-galan

30 aug, 2019
Carina Bergs känga mot kollegorna på Kristallen-galan
Den har stel stämning, den är hierarkisk och känslan om konkurrens hänger i luften. Carina Berg och Carolina Gynning ger en annan känga till Kristallen galan i sin gemensamma podcast.
Annons
Carina Berg om kampen innan graviditetslyckan: “Många tårar”Brand logo
Carina Berg om kampen innan graviditetslyckan: “Många tårar”

Carolina Gynning, 40, och Carina Berg, 41, är både kollegor och nära vänner och tillsammans har de podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva tillsammans. I podden pratar de bland annat om Kristallen-galan, som de inte verkar vara något större fan av.

QX-galan är bästa galan. I vårt jobb hamnar vi på olika galor, jag och Gynning. Jag kan berätta skillnaden på att gå på QX-galan och Kristallen-galan, säger Carina Berg och Carolina Gynning tillägger:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Usch ja, det är en extrem skillnad.

Carina Berg säger att stämningen känns tryckt då det känns som alla gäster konkurrerar med varandra.

– På Kristallen-galan hyllar man ju olika tv-achievement. Man känner liksom att hela galan vilar på konkurrens på något sätt. De handlar om att kamma hem ett pris före någon annan, det är status och hierarkiskt, man kan känna det, säger hon i podden.

Hyllar QX-galan

Poddkollegorna verkar däremot älska QX-galan och hyllar den i podden.

Annons

– I andra änden ha vi QX- galan. Jag har aldrig varit med om ett rum som är så fyllt med kärlek och pepp, säger Carina Berg och får medhåll från Carolina Gynning:

– Det är som att gå in i en stor kram, någon som står med men öppen famn som man går in i.

Carina Berg har själv fått pris under Kristallen-galan, men hon menar att de hyllningarna inte är lika viktiga som de som sker under QX-galan.

– På Kristallen får man ”grattis Carina du är årets reality”, ja tack liksom, jag blev verkligen glad för det men på QX får man pris för att man typ räddat någons liv eller för vad man gör för andra människors tillvaro, säger hon i podden.

Carolina Gynning håller med sin poddkollega och säger att det känns som att man dessutom hugger varandra i ryggen på Kristallen-galan.

– Det är ännu mer intressant att QX-galan är så himla viktig och då sticker man inte varandra i ryggen med knivar. Men i den andra är det inte så jävla viktigt och då lemlästar man varandra för att vinna bästa programledare, who gives a fuck på riktigt, jag kräks på allt det där, säger hon.

Carina Berg avslutar med att säga att hon trots allt kan tycka att Kristallen är rolig, men att hon gärna hade skippat den stela stämningen.

– Jag kan tycka att själva galan är rolig, man får pris och så man uppmärksammar roliga tv-program och sådär.  Men den där stämningen kommer man gärna bort ifrån, man önskar liksom att folk slappnade av lite.

FOTO: TT

Annons