LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Carola Häggkvist om att bli farmor: ”Det känns jättefint”

19 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Carola Häggkvist är tonårsmamma till Zoe och lät för ett tag sedan sonen Amadeus, 26, stå på egna ben.
Då tackade han för förtroendet och förlovade sig med sin kärlek Matilda, vilket Carola är så lycklig över.
Nu berättar hon vad hon känner inför dagen hon blir farmor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattanBrand logo
Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattan

Amadeus Sögaard, 26 är Carola Häggkvist, 58, äldsta barn. Den talangfulla fotbollspelaren och sonen Amadeus fick hon tillsammans med exmaken Runar Sögaard, 57. Carola och den norska predikanten gifte sig 1990 för att sedan 10 år senare skilja sig.

År 2012 valde Carola att på egen hand adoptera dottern Zoe Häggkvist, 15, från ett barnhem i Sydafrika. Zoe var tre år gammal vid tiden för adoptionen. Bara två år efter att Zoe kom till Sverige så blev Carola och Jimmy Källqvist, 54, ett par.

Tidigt in i relationen med Carola så axlade Jimmy rollen som Zoes pappa men 2019 valde dock paret att gå skilda vägar.

Hänt har tidigare rapporterat om att paret fortsatt umgås trots att de valde att avsluta kärleksrelationen. Så här förklarade Carola situationen för Hänt då:

Annons

”Vi har det kul Jimmy & jag tillsammans med Zoe som tycker det är så värdefullt att se oss två tillsammans.”

Carola om relationen till dottern Zoe Häggkvist

I en intervju med Aftonbladet berättar Carola mer om sin nära relation med Zoe.

– Det är jättehäftigt för ”bra” dagar så säger Zoe att jag är hennes bästa kompis, andra dagar är man bara jobbig och i vägen. Då är jag den där föräldern som hon skäms för. Men vi är ändå jättetajta. Vi hade en jättemysig middag med Amadeus och hans flickvän Matilda härom kvällen.

Och ibland hjälper också mamma Carola att skjutsa dottern till skolan. Men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Nyligen kraschade nämligen bilen i en rondell, men som tur kom ingen till skada.

– Regn och tidsbrist med för lite sömn i en rondell... ingen kom till skada, skrev Carola på sin Instagram då.

Tillsammans med sonen Amadeus har hon inte varit med om någon krasch eller olycka så vitt vi vet – snarare tvärtom.

Annons

Carola Häggkvist om att bli farmor: ”Jag har börjat dagdrömma”

Till tidningen berättar Carola också om relationen med Amadeus och hans tidigare glädjebesked om att han förlovat sig med sin gymnasiekärlek Matilda Linderoth.

– Jag är så lycklig för deras skull. Matilda är en jättefin tjej som har varit med Amadeus ända sedan gymnasiet, de träffades i Bromma när vi flyttade dit så de har varit tillsammans länge.

Carola får också frågan om hon längtar till att bli farmor. Då berättar hon att hon kommer att bli som sin pappa Jan Häggkvist och börja busa med barnen så fort hon får chansen. Men samtidigt säger hon också att det är ett tag kvar tills Amadeus och Matilda skaffar barn, först ska ett giftermål bli av och lite andra planer.

– Det kan ni hårdhaja att jag gör. Jag har börjat dagdrömma om barnbarn, och det vet Amadeus, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Men Amadeus och Matilda har inte gift sig ännu så de har nog lite andra planer innan dess tror jag. Jag får härda ut, men jag håller på och sparar saker.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Skärmdump Instagram

Annons