LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Carolas svåra hälsoproblem – läkarnas kamp för artisten

11 okt, 2024
AvLotta Karinsdotter
Artisten Carola Häggkvist
Carola Häggkvist gör succé på scenen, men i kulisserna kämpar hon med hälsan för att klara av allt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattanBrand logo
Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattan

Efter över 40 år i rampljuset är Carola Häggkvist, 58, ingen främling för någon svensk. Kanske har stjärnan till och med den mest älskade sångrösten av alla!

Men även om livet som folkkär artist består av glitter och glamour, har Carola också genomlidit många motgångar i livet.

För andra sommaren i rad har hon hållit flera utsålda konserter runt om i landet – samtidigt som hon kämpat med problem med sin syn. För ett par veckor sedan opererade hon båda ögonen.

– Min syn blir alltmer mer suddig för varje dag, skrev hon på Instagram till sina närmare 300 000 följare.

Carola har även lidit av andra sjukdomar som varit påfrestande. I fjol drabbades hon av envis snuva och hosta, jobbiga kramper och allergi.

Annons

På Instagram visade sångerskan hur hon tog en spruta i benet.

"Livet som rock-star... när allergichocken kickar in! Då får man ta sprutan i egna händer och bli fort frisk", skrev hon intill bilden.

Carola drabbad av smärtsamma åkommor

Carola har även varit öppen med sina smärtsamma röstmassager, som hon gör regelbundet hos en fysioterapeut.

Sist hon besökte massören hade hennes hals blivit ”ihoptryckt av mycket jobb och stress”, skrev Carola i ett inlägg på Instagram.

Hon förklarade att massagen görs på insidan av munnen och att den släpper på ansträngda muskler i käke och hals.

”Ja det gör ont – 'skönt ont' och ger en otrolig känsla av avspänning efteråt", förklarade hon.

Carola har även kämpat med problem med sina kvinnliga kroppsdelar. Det har varit så svåra besvär att hon behövt läkarvård. I TV4-programmet Renées brygga berättade hon om de gynekologiska operationerna.

– Jag är lite skadad i kroppen och är inte i den form som jag skulle vilja vara. Jag har opererat min mage, tagit bort min ena äggstock och tagit bort livmodern, sa Carola i tv-programmet.

Annons

Opererade bort livmodern

Orsaken till att stjärnan tvingades operera bort livmodern var att hon hade flera myom, det vill säga godartade tumörer.

I tv-programmet visade det sig då också att Carola inte hade haft något samliv på många år. Carola berättade att läkaren tyckte att det var underligt att hon inte haft besvär.

– Doktorn frågade: Men har du inte känt det när du haft sex? Men jag har faktiskt inte legat med någon på… 14 år. Jag väntade på ”the man”. Det går, även om du dejtar Kicken, skrattar Carola och tycker att det är komiskt med tanke på alla rykten:

– Ni skulle bara veta hur det egentligen är. Men det var fint, det var respekt, sa Carola.

FOTO: TT

Annons