LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Carolas jättebråk med Lasse Holm: "Hon blev ursinnig och skällde ut mig"

10 apr, 2015
author Lotta Hofström
Lotta Hofström
Carola och Lasse Holm kom inte väl överens efter hennes genombrott 1983. "Carola är som hon är. Det är hennes varumärke."
Annons

Efter vinsten i Melodifestivalen 1983 exploderade Carola Häggkvists, 48, karriär. Bakom Främling låg musikskaparen Lasse Holm, 71, som nu ger ut självbiografin En hel massa Lasse. I boken skildrar han den då 15-åriga Carolas uppnosighet. En kväll kom hon hem otröstlig efter ett besök i studion och pappa Jan Häggkvist slängde sig på luren för att fråga Lasse varför.

Den dagen hade Lasse fått nog. Han förklarade för Carolas pappa vad som hade hänt: “Carola blev ursinnig och skällde ut mig”, skriver han. “Ut! skrek jag och pekade mot dörren”. Sedan gav han pappa Jan svar på tal: “Ni ska ha klart för er att jag inte finner mig i att bli dompterad av en femtonåring!”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag tror aldrig att vi kommer jobba ihop igen. Carola är som hon är. Det är hennes varumärke. Oerhört bestämt, oerhört “så här är det, det är jag som bestämmer”. Typ som Göran Persson. Det vet hela branschen att så är det, säger han till Expressen.

Det blir inget mer samarbete mellan paret. Foto: IBL
Det blir inget mer samarbete mellan paret. Foto: IBL

Lasse tycker fortfarande att det är hans gamla Carola-hits som är det som definierar sångerskan, låtar som Främling, Fångad av en stormvind, Tommy tycker om mig och Det regnar i Stockholm.

– Några andra stora bestående hits har hon inte haft, säger Lasse.

"Carola är lika bestämd som Göran Persson", säger Lasse. Foto: IBL
“Carola är lika bestämd som Göran Persson”, säger Lasse. Foto: IBL

Men trots att det inte längre jobbar ihop så hyser han inget agg mot Carola.

– Hon är hur trevlig som helst. Jag beskriver en situation som var för 32 år sedan. Då var det turbulent mellan oss två. Hon var ljuvlig, skitkul, men när det gällde den kreativa processen var det jättetuffa tag.

Andra läser också:

15 saker bara du som är lantis känner igen

15 paniksituationer som bara du som närmar dig 30 förstår

20 solbrännor som framkallar fantomsmärtor

Annons