LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Carolina Gynning förlorar synen – vill inte opereras: ”Är så himla rädd”

13 aug, 2024
Två bilder på Carolina Gynning. Till vänster tittar hon åt höger där blicken är lite uppspärrad, till höger är hon vänd åt vänster och har munnen halvöppen som att hon är mitt i en mening.
Carolina Gynnings syn blir bara sämre och sämre.
I podcasten Gynning & Berg säger hon att hon är totalt blind.
– Det är verkligen en livsfara, säger Carolina.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Berg om framtiden med Carolina Gynning: ”Vi ska skärpa oss”Brand logo
Carina Berg om framtiden med Carolina Gynning: ”Vi ska skärpa oss”

Carolina Gynning, 45, lever livet med pojkvännen Viktor Philipsson, 38, på en herrgård på Ekerö utanför Stockholm. Paret har både hästar, hundar, katter, grisar och höns.

Tillsammans har de dottern Vilda, och Carolina har även döttrarna Alicia och Adele sedan en tidigare relation.

Men tyvärr är allt inte bara frid och fröjd på gården för Carolina. Hon har nämligen fått så dålig syn att hon knappt kan se längre!

Carolina Gynning kan inte se: ”Riktigt farligt”

Det är i podcasten Gynning & Berg, som hon har tillsammans med Carina Berg, 46, som vännerna pratar om en ögonoperation Carina ska göra i framtiden. Carolina berättar då att hon också ser extremt dåligt.

– Det är verkligen en livsfara eftersom jag verkligen inte ser nånting, alltså jag är ju totalt blind. Och liksom händer det nånting på natten och jag ska gå upp, det är ju farligt, jag ser ju ingenting.

Annons

Carina säger att hon inte fattar varför Carolina inte gör operationen som hon själv har tittat på, som är ett linsbyte.

– För att jag är rädd, jag är så himla rädd, svarar Carolina.

Hon berättar att det handlar om rädslan för att bli blind, men Carina tycker att hon åtminstone ska börja med en undersökning, vilket Carolina också vill.

– Jag är rätt trött på min syn just nu så jag ska nog kolla upp det, för det är ju fara när jag ute o rider och tappar en lins, alltså det är riktigt farligt, säger hon i podcasten.

Carina Berg fick inte operera sig: ”Besviken”

Hänt har tidigare rapporterat om att Carina Berg ska göra ett linsbyte, och att det enda som återstod var att boka en tid för operationen. Nu har hon varit på en utredning för att se om hon verkligen kan göra den.

– Då blev jag både glad och ledsen, eller besviken, för de sa att jag ser för bra. På långt håll. Tydligen måste jag se riktigt dåligt även på långt håll.

Carina berättar att hon nu måste vänta i två år för att kolla om hon då ser sämre även på långt håll, men att hon gärna vill göra operationen.

– Så fort man ser så pass dåligt att man blir på riktigt hjälp av det kommer jag göra det, varför inte?

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons