LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Casper Janebrinks hemliga bröllopslycka med Therese – kärleksbilderna från vigseln: ”Så lyckliga”

31 aug, 2024
Bröllopsklockorna har ringt!
Nu har Casper Janebrink och hans Therese sagt ja till varandra – i största hemlighet.
– Jag friade till Therese i höstas, säger Casper till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ordBrand logo
Casper Janebrink och Therese om sonen Hugos första ord

Bröllopsklockarna har ringt för Casper Janebrink, 54 och hans älskade Therese Andersson, 35. Under lördagseftermiddagen gick vigseln av stapen på Nääs Fabriker, strax ovanför Nääs slott som ligger mellan Floda och Alingsås inför 65 gäster.

Bröllopet har planerats i största hemlighet och bara de närmaste har vetat om det. Faktum är att ingen ens visste att Casper friade till Therese för snart ett år sedan, i november 2023.

Timmar före bröllopet berättar Casper och Therese om hur de lyckats hålla det hela hemligt – men också hur Casper friade.

Berätta allt om frieriet! Anade du något, Therese?

– Nja lite. Casper hade fixat en liten dejtnight med övernattning och så, men han berättade ingenting, jag trodde vi skulle åka iväg långt. Men vi kom inte så långt, vi åkte till centrala Göteborg istället.

Casper Janebring och Therese Andersson bröllop
En av de första kyssarna som nygifta. Emelie Lager

Så friade Casper Janebrink

Det visade sig att Casper hade bokat rum på Gothia towers och inte vilket rum som helst, utan exklusiva Upper house med spa och middag på sky baren. Själva frieriet skedde på hotellrummet strax före middagen.

Annons

– Det var lite finare dryck och jag började bli lite såhär “var ska det här leda egentligen?” och så märkte jag att han blev lite nervös. Han brukar alltid vara så lugn och stabil. Då kände jag att det var någonting på gång här, berättar Therese.

Hon berättar att Casper avbröt henne i förberedelserna inför middag för att ge henne en present. Det var en väska.

– Jag öppnade och tittade i väskan och trodde först att det var ett par örhängen som låg i den. Men sedan visade det ju sig att det var en ring som låg i den där väskan! Så jag blev chockad, men ändå inte helt oväntat, säger Therese.

Behövde du inte säga de magiska orden då, Casper?

– Jodå, när hon väl hade öppnat och höll i ringen så satt vi i varsin fåtölj, nära varandra, då tog jag henne i handen och sa “vill du gifta dig med mig?”. Då skrattade hon och jag såg på henne att hon fattade. Där gick det upp för henne att “shit, du friar till mig nu”. Men hon svarade ja!

Annons

Casper berättar vidare om känslorna för att fria till sin kära Therese. De har varit ett par snart tre år och har sonen Hugo tillsammans, så tanken om att utbyta ringar har funnits under en tid.

Casper Janebrink Therese Andersson bröllop
Brudparet strålande lyckliga efter att de blivit äkta makar. Emelie Lager

– Ända sedan Hugo kom så har jag haft den tanken att vi ska gifta oss och vi hade pratat om det liksom, båda har varit ganska positiva till det. Men sedan hade jag tagit reda på vilken storlek hon skulle ha på ringen och vi hade varit och tittat lite vad hon ville ha. Jag hade luskat lite för att se vad hon tycker är fint, säger Casper och berättar vidare om förlovningen:

– Det blev en kanonkväll, det klart att jag var nervös innan och hoppades självklart att hon skulle säga ja. Det var jag väl i alla fall 95 % säker på. Så ja, det blev en väldigt fin kväll faktiskt.

Annons

Casper Janebrink överraskad med svensexa

Hur kändes det för dig då, Therese?

– Det kändes naturligt skulle jag säga. Det var inte väntat, men inte heller helt oväntat och sedan har ju vi gjort saker och ting i lite fel ordning kan man väl säga och lite snabbt. Så det låg liksom i linje med vår snabba relationsutveckling.

Inför ett bröllop följer ofta en möhippa och svensexa och det har givetvis Casper och Therese fått! Men även dessa har skett i största hemlighet och gått helt under radarn.

– Vi har inte velat blaska på överallt med vad vi gör privat liksom, vi har tankar också om att vara lite schysst mot andra människor. Men samtidigt kände vi att det var helt rätt att gifta sig nu. Vi har Hugo och en ny liten familj tillsammans med mina stora barn såklart, säger Casper.

Therese blev överraskad med en möhippa av sina tjejkompisar. De åkte till Göteborg och åt god brunch följt av middag och en kväll på stan.

Annons

För Caspers del blev det en rejäl överraskning då han inte hade minsta lilla misstanke.

– Jag hade varit och lämnat Hugo på förskolan och när jag kommer hem öppnar Therese dörren och säger att det är något fel på tvättstugan och det bara dånar i hela huset. Så jag springer ner i källaren och hör ljud från ett annat rum, så jag öppnar dörren och ser bara en stor högtalare och fattar ingenting!, säger Casper och fortsätter:

– Och rätt som det var så hoppar alla fram där!

Casper Janebrink Therese Andersson bröllop
Brudparet anlände i båt. Emelie Lager
Casper Janebrink Therese Andersson bröllop
Det nervösa ringutbytet som äkta makar. Emelie Lager

Caspers vänner tog med honom till västkusten och dagen efter blev det en tripp till Göteborg med båt, följt av en storslagen middag. Självklart var kompisarna i Arvingarna med, samt Caspers gamla vänner och bröder.

Annons

Under lördagen den 31 augusti gick bröllopet mellan Casper och Therese av stapeln. En som dock inte var med på festligheterna var sonen Hugo. Ett beslut de gemensamt landade i.

– Hugo är snart två år och vildast i stan, plus att han älskar vatten och att bada. Vigseln är vid en sjö så vi kom fram till att det kanske är bäst att Hugo inte är med. Han skulle kanske mest springa omkring och hoppa i vattnet och välta saker, skrattar Therese och tillägger:

– Så vi sa det att vi gör det här i vuxet sällskap bara.

De var gäster på Casper Janebrink och Therese Anderssons bröllop

Att det blev en borgerlig vigsel var ett ganska lätt beslut, berättar Casper och Therese för Hänt.

– Ja men i snabba drag, Casper här då, jag har ju varit gift en gång tidigare och gifte mig i kyrkan. Så jag kände att jag liksom hade gjort det och Therese kände väl inte att hon varit så kyrklig att hon måste ha ett bröllop som äger rum där.

Annons

Therese fyller i:

– Det är väl ingen av oss som är direkt kyrkliga, så det känns väl lite konstigt att gifta sig i kyrkan om man aldrig är där annars.

Bröllopsgästerna bestod av 65 personer och det är den allra närmaste kretsen. Kollegor som Lotta Engberg och Agneta Sjödin fanns dock inte på plats.

– Nej, där drog vi en gräns. Det är lätt att det skenar iväg då, säger Casper och tillägger:

– Men självklart kommer hela Arvingarna med respektive att vara på plats och nära och kära och bästa vännerna. Det är inte ett jättestort bröllop.

– Vi känner att det här blir ganska lagom, fortsätter Casper och Therese fyller i:

– Blir det för många hinner man liksom inte uppskatta alla som är där heller, nu kommer vi ändå hinna krama alla och titta dem i ögonen och säga tack för att ni kom.

Alice Janebrink stylade Therese Andersson på bröllopet

Casper har även dottern Alice, 20, och sonen Felix, 17, från sitt tidigare äktenskap med Helena Janebrink, 46, och barnen fanns vid sin pappas sida under bröllopsdagen.

Annons

– Självklart! Felix och hans flickvän Cornelia är med. Alice gör Thereses håruppsättning och smink, hon är utbildad sminkös och stylist, förklarar Casper.

Hur känns det, Therese?

– Jättebra, både att det är någon man känner, men också blir det symboliskt att man blir accepterad. Så det är jättekul att Alice vill vara med och hjälpa till och ställa upp på en sådan sak.

Bröllopet gick av stapeln under på lördagseftermiddagen och det hela skedde utomhus.

Casper och Therese gjorde en storslagen entré till låten Svag av Victor Leksell, en låt som betyder extra mycket för dem.

– Den låten spelades ofta när vi träffades, så vi kände att vi hade en stark känsla för den låten, säger Casper.

Brudparet strålade och bjöd på flera kyssar inför bröllopsgästerna. De visar också ringarna de utbytte – båda två i guld.

Casper Janebrink och Therese Anderssons bröllopsringar
Casper och Therese har valt ringar i guld. Emelie Lager

Direkt efter vigseln sluter gästerna upp för den traditionella bröllopsfesten.

– Den kommer vara på samma ställe. Vi ska bo över och vissa av våra gäster ska också bo över på hotellet som är i nära anslutning. Så vi kommer hålla det ganska tight så vi inte behöver bussa våra gäster eller be dem köra någonstans, säger Therese.

Annons

Både Casper och Therese hade timmar före vigseln inga bröllopsnerver.

– Jag är ganska cool hittills i alla fall, men man vet ju om att bröllop är en väldigt känslomässig tillställning, framför allt sitt eget. Så det är väl lite där jag är, hur kommer man reagera på folks tal? Och när man ser Casper i sin fina smoking, det är mest det jag tänker på. Annars känns det som att vi har allt under kontroll, säger Therese.

Therese, hur gick det till när du valde den här klänningen?

– Den är ganska stram, ganska tight klänning med en arm, liksom över axeln. Den är inte så traditionell brudklänning på så sätt, men jag kände väl där att jag har aldrig riktigt tänkt mig något prinsessbröllop eller så. Den här klänningen känns mer som min stil, än att man ska ha något fluffigt och tylligt. Den här är lite enklare men ändå lite fräck, skulle man kunna säga.

Fick du smakråd av någon?

– Jag har faktiskt valt den helt själv. Mina vänner har sagt “ska du inte fråga oss om råd? Vi väntar på alla bilder med klänningar”. Det är klart man skulle kunna gå den vägen, men nej jag har kört min egen linje där, säger Therese och skrattar.

En annan viktig fråga när det gäller bröllop är biten kring efternamn.

Casper Janebrink Therese Andersson bröllopskyss
Kärleken gick inte att missa när Casper och Therese blivit äkta makar. Emelie Lager

Casper och Therese, hur tänker ni? Kommer det bli Therese Janebrink?

– Jag har promotat det här med att han ska heta Casper Andersson, men han har inte riktigt köpt det än. Så vi får se, jag har inte riktigt landat i detta. Han kör ganska starkt på att man ska ha samma efternamn när man är en familj, säger Therese och fortsätter:

Annons

– Så det kan komma att bli så, men vi är inte klara riktigt än.

– Det är fortfarande ett litet frågetecken helt enkelt om hon ska heta Andersson eller Janebrink, fyller Casper i.

Och dubbelnamn är helt uteslutet?

– Ja, det känns lite krångligt att ha två namn, det får bli antingen eller och Hugo heter Janebrink i efternamn, säger Therese.

– Så då hade det ju varit väldigt fint om Therese också hade hetat Janebrink, inflikar Casper.

När Casper och Therese gick ut med att de hade ett förhållande förändrades Therese liv totalt. Nu känner hon dock att hon landat i att vara tillsammans med en offentlig person.

– Till en början var det ganska mycket tidningar som försökte kontakta oss och fråga frågor och ville finna ut vem jag var och om vi var tillsammans. Men jag tycker att det gått väldigt bra, Casper är en väldigt trygg person och sa alltid “nu kommer det vara fotografering här innan vi går in”. Han har varit väldigt tydlig med vad man ska förvänta sig av den här publika sidan av förhållandet med honom. Så för min del har det inte känts konstigt, sedan är det ju annorlunda såklart att se sitt ansikte på en löpsedel, det är man ju inte van vid. Så det har ju gett andra sidor av livet än man varit van vid. Men jag skulle inte säga att det är något negativt.

Annons

Hur har kärlekssagan utvecklats på de här åren ni varit tillsammans?

– Det har bara blivit bättre och bättre med allting för man har ju lärt känna varandra mer på ett djupare plan och liksom vågat öppna upp sig på ett sätt som känns väldigt bra. Vi känner oss väldigt trygga i varandra och vi kan luta oss mot varandra och känna att man har en trygghet där. Man kan vara sig själv, så det känns jättebra, säger Casper.

Therese håller glatt med:

– Ja man känner verkligen att man har landat, som jag inte riktigt haft det i tidigare relationer. Med Casper känner jag ju ett helt annat lugn i sinnet. Jag kan ju inte säga något annat, han är ju här bredvid, skrattar hon.

Om man ska blicka framåt nu då? Vart går “the honey-moon”?

– Jag har en period här under hösten som det finns möjlighet att boka någonting, men vi har inte hunnit göra det. Vi ska kolla på det och se om vi kan hitta något. Men tanken är i alla fall att vi ska åka iväg en vecka, säger Casper och fortsätter:

Annons

– Sedan ska jag ut med Arvingarna på julturné och grejer. Det händer grejer här i november och december, men vi ska sticka iväg minst en vecka i alla fall.

Ska Hugo med på smekmånaden?

– Då ska vi nog försöka åka själva faktiskt och bara få njuta av varandra. För Hugo är fantastisk att ha med sig, han är jättemysig och go. Men det är också ganska skönt att inte behöva hela tiden vara på tårna liksom, för det är en kille på två år, han rör på sig hela tiden. Han är ju en liten bus-kille så du hinner knappt sätta dig ner innan du måste resa dig igen och springa efter honom, säger Casper.

På tal om barn och framtiden. Hur ser ni på att skaffa fler barn?

– Vi är väldigt nöjda där vi är idag faktiskt. Det känns som att vi har vår lilla familj och sådär, sedan vet man ju inte om det ändras. Men just nu är vi nöjda där vi är, säger Casper och Therese stämmer in:

– Ja precis! Hugo blir större och större och han kan klara sig mer själv och det är också lättare för vi vill fortsätta vara vi och då är det alltid lättare om man bara har ett barn, när man ska hitta barnvakt och så. Men han har ju Felix och Alice också, man får ju inte glömma att de är syskon också. Så han är ju inte syskon-lös på så sätt.

Stort grattis till brudparet, önskar vi på Hänt.

FOTO: Emelie Lager

Annons