LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Christer Sjögren klarar sig inte ensam längre – måste ta hjälp

03 sep, 2024
author Linn Seipel
Linn Seipel
Christer Sjögren
Christer Sjögren har börjat tänka mindre på karriär – och mer på sina hobbys. Dock inser dansbandsstjärnan att han behöver en hel del hjälp...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Christer Sjögren, 74, är frontsångare det populära dansbandet Vikingarna. Sedan han ersatte Stefan Borsch, 77, i bandet har han fått en minst sagt lång och framgångsrik karriär.

Under året har Vikingarna varit ute i landet med sin turné The final tour, vilket precis betyder att det ska bli sen sista. Parallellt har Christer kört på med sin egen kyrkliga show Amazing Grace, och i höst väntar en utveckling på den – The best of Christer Sjögren – Amazing Grace.

Christer Sjögrens nya pensionärsliv – tar hjälp

Men pensionen hägrar för dansbandsstjärnan. I en ny intervju med tidningen Året Runt, har han berättat om vad han ämnar att göra med all tid.

– Jag älskar att vara morfar och att träffa barnbarnen så mycket så möjligt. De bor bara sju kilometer från oss på Hammarö, säger Christer till tidningen.

Annons

Christer har också en hobby som han ämnar att lägga mer tid på – motorer. Förutom en båt med 115 hästkrafter har Christer som han kallar dem ”tolv, tretton klassiker” som han skruvar på varje ledig tid.

– Min goda vän Håkan, som varit bilmekaniker i många år, brukar hjälpa mig med sådant jag inte klarar – och det kan vara en hel del, skrattar Christer och fortsätter:

– Jag tar gärna en sväng med bilarna, ibland följer min fru med och barnbarnen har också provat.

Frun Birgitta tar hand om trädgården – lejer bort delar

Bilarna är inte heller det enda som behöver skötas om – eller som han behöver hjälp med i vardagen. Christer och Birgitta har också en ordentlig trädgård som behöver ros om.

– Vi har ju också en stor trädgård som behöver skötas om. Vissa delar lejer vi bort, men framför allt hustrun gillar att pyssla i rabatterna och odla. Jag brukar få hjälpa till att bära tunga jordsäckar, men rycker även in och gör annat också. Fast gröna fingrar har jag nog inte riktigt, det är mer min fru som står för den delen, avslutar Christer med ett skratt.

FOTO: TT

Annons