ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Christina Schollin bor inte längre hemma – familjens stöd

10 okt, 2024
Närbild Christina Schollin. I bilden en mindre bild på henne och familjemedlemmar som sitter vid ett runt bord, en skärmdump från hennes Instagram.
Christina Schollin har länge bott i det ”Stora röda huset” på Värmdö i Stockholm, tillsammans med bortgångne Hans Wahlgren.
Nu har hon flyttat därifrån – och visar upp stödet från familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Christina Schollin, 86, har stått på scen i närmare sjuttio år. Nu är hon tillbaka i skådespelarvärlden och aktuell i teaterföreställningen Fanny och Alexander som under hösten sätts upp på Teater Galeasen i Stockholm.

I årtionden har hon bott i det så kallade ”Stora röda huset” tillsammans med nu bortgångne Hans Wahlgren – men i samband med föreställningen har hon nu flyttat därifrån!

Christina Schollin bor inte längre hemma

Hänt har tidigare rapporterat om att Christinas boendesituation. Nyligen såldes hennes hus i Spanien, och hon har också flyttat ut från ”Stora röda huset”.

– Jag bor i lilla röda huset, som ligger på samma tomt, har Christina tidigare sagt till Hänt och syftade på ett gästhus som finns på gården.

Annons

Men när Hänt träffar dottern Pernilla Wahlgren, 56, i samband med Barncancergalan berättar hon att Christina inte längre bor där heller!

– Christina Schollin bor just nu på Skeppsholmens hotell, för hon ska ha premiär för sin dramatenpjäs. Annars bor hon i det lilla röda huset. Men vi är där så ofta vi kan såklart och hälsar på.

Det blir inte att hon flyttar in hos dig eller så?

– Hon är välkommen när som helst. Det vet hon om.

Familjens stöd till Christina Schollin

Med anledning av hennes jobb på teatern har Christina alltså valt att flytta in på hotell, bara 10 minuters gångavstånd från teatern. I P4 Extra har hon tidigare berättat om beslutet av att inte bo på i det lilla röda huset på Värmdö för tillfället.

Annons

– Vi brukar ju aldrig bo där på vintern i alla fall, för vi brukar ju packa ihop och flytta till Spanien. Och jag tänker inte bo där när det är vinter och alldeles ensamt. Dessutom är det långa resor fram och tillbaka bara för att komma ifrån teatern till en säng i min ensamhet, säger hon om beslutet.

Fanny och Alexander hade premiär i oktober, och i ett inlägg på Instagram berättar Christina nu om stödet från familjen. Pernilla, barnbarnet Oliver Ingrosso, 34, hans flickvän Zoe och även Sofia Wistam, 58, var och tittade på hennes föreställning.

Oliver såg sin mormor på scen för första gången och det är så fantastiskt att höra barnbarnens reaktioner när de ser sin mormor i en helt annan roll än de är vana vid, nämligen mormor-rollen.”, skriver hon.

Och familjen såg även till att besöka Christina på hennes nya boende!

Efteråt var vi och åt en bit mat på hotell Skeppsholmen där jag numera har mitt boende.” skriver hon i inlägget.

FOTO: TV4/Skärmdump, Instagram/Skärmdump

Annons