LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Christina Schollin flyttar från stora röda huset – här är hennes nya boende: ”Alldeles ensamt”

27 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Många känner till ”Det stora röda huset” ute på Lagnö där makarna Christina Schollin och Hans Wahlgren bodde ihop fram till Hans bortgång. Nu berättar Christina att hon flyttat därifrån.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Det hus där Pernilla Wahlgrens föräldrar, Christina Schollin, 86, och Hans Wahlgren, har bott under många decennier, har blivit välbekant för många. Barnen Peter Wahlgren, 61, Niclas Wahlgren , 59, Pernilla Wahlgren, 56, och Linus Wahlgren, 48, har alla vuxit upp i huset. Och barnbarnet Benjamin Ingrosso, 26, har till och med skrivit låten Stora röda huset, där han sjunger om sina barndomsminnen från villan ute på Lagnö.

Christina Schollin om att vad huset betyder för familjen


När Hans Wahlgren gick bort i våras, efter en tids sjukdom, betonade Christina Schollin hur mycket huset har betytt och fortfarande betyder för den stora familjen.

– Pernilla och jag brukar säga att det är så fint det där, att se flera generationer uppleva samma plats. Hans och jag är stolta över att vi har lyckats bo kvar här. Som frilansare har det inte alltid varit lätt – det är ett stort hus som kräver en hel del renoveringar och så har vi samtidigt försörjt fyra barn. Det där kräver en massa omsorg och pengar, sa Christina i en intervju med Hemmets Journal.

Annons

Flyttat därifrån: ”Vill inte bo där alldeles ensam”

Hennes stora önskan är att huset ska gå i arv i många generationer framåt. Men nu berättar Schollin i P4 Extra att hon har flyttat därifrån.

– Jag tänker inte bo där när det är vinter och alldeles ensamt, berättar hon.

Det är nämligen så att Christina har flyttat in på ett hotell i stan, både för att ha nära till teatern där hon ska spela i pjäsen Fanny och Alexander som har premiär snart och för att slippa bo ensam under vintermånaderna.

– Vi brukar ju aldrig bo där på vintern ändå, vi brukar packa ihop och åka till Spanien. Dessutom är det långa resor fram och tillbaka för att komma från teatern och ner i en säng, säger Christina.

Nu bor hon på tio minuters gångavstånd från teatern och njuter av att få sängen bäddad och inte behöva bry sig om städningen.

Annons