LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Christina Schollins flytt hotad – kan tvingas vara kvar: ”Förhandlar”

11 okt, 2024
Sedan Hans Wahlgren gick bort har Christina Schollin bott själv i det stora röda huset på Värmdö.
Men nu har hon flyttat hemifrån och snart lämnar hon Sverige!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllopBrand logo
Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllop

Det har gått ungefär ett halvår sedan Christina Schollin, 86, förlorade sin älskade make Hans Wahlgren i sviterna av cancer. Den 10 maj tog han sitt sista andetag och sedan dess har sorgen varit stor. Alla som kände honom har sörjt enormt och även folk som aldrig träffat Hans hörde av sig och skickade blommor till Christina.

Men något som Christina varit noggrann med är att hon ska leva på för Hans skull. Så nu är hon högaktuell i rollen som som farmor Helena i teaterversionen av Ingmar Bergmans film Fanny & Alexander. Efter premiären möttes hon av otrolig respons, bland annat från dottern Pernilla Wahlgren, 56.

”STOLT STOLT STOLT över min fantastiska mamma som är fullständigt lysande och varm i sin roll som farmodern i den hyllade uppsättningen av ”Fanny & Alexander” på Teater Galesen!”, skrev hon på Instagram.

Annons

Christina Schollin har flyttat hemifrån

I samma veva avslöjades det även att Christina flyttat in på Hotell Skeppsholmen under den här tiden som hon spelar i Fanny & Alexander. I en intervju med Svensk damtidning berättar Christina nu vad flytten beror på:

– Det är så här att jag bor ju på Värmdö. Det är långa resor fram och tillbaka. Då har jag fått den möjligheten att checka in på Hotell Skeppsholmen som ligger på gångavstånd till Teater Galeasen som också ligger på Skeppsholmen. Det är av rent praktiska skäl att jag slipper åka ut, framförallt i regn och rusk, säger hon.

Christina Schollin lämnar Sverige

Teaterföreställningarna håller på ända fram till den 20:e december och då kanske många hade trott att Christina kommer flytta hem till "det stora röda huset" på Värmdö. Men så blir inte fallet. Christina kommer nämligen lämna Sverige då.

– Då tänker jag åka till Spanien eftersom vi alltid har haft vårt boende i Spanien halvårsvis. Så från första oktober har vi inte bott i Sverige utan i Spanien och kommit hem till maj. Så kommer det att bli för mig också, säger Christina till Svensk Damtidning och fortsätter:

– Men det är helt och hållet beroende på hur länge vi håller på och spelar "Fanny och Alexander". Eftersom det är en sån succé och eftersom alla biljetter är slutsålda hela spelperioden så håller man väl på och förhandlar om vi kan fortsätta i januari kanske. Men så fort det är klart så åker jag till Spanien och hyr ett boende eftersom jag har sålt huset där nere.

Med andra ord blir det tomt i det stora röda huset nu på ett ganska långt tag framöver.

FOTO: Karin Törnblom/TT, MAX

Annons