LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024

Christina Schollin minns ingenting – sorgliga avslöjandet

23 sep, 2024
christina schollin
Christina Schollin berättar om händelsen med dottern som var så pass storslagen att det knappt gick att ta in.
– Jag kommer inte ihåg någonting, säger skådespelerskan i Efter fem.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllopBrand logo
Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllop

Skådespelerskan Christina Schollin, 86, har synts i många prestigefulla titlar genom åren. Däribland Ingmar Bergmans storfilm Fanny och Alexander som kom ut 1982, där hon spelade Lydia – hustrun till Carl Ekdahl.

Nu är 86-åringen aktuell i samma berättelse, denna gång som farmor Helena, Den 1 oktober har föreställningen Fanny och Alexander nypremiär på Teater Galeasen i Stockholm.

Under måndagen besöker Christina TV4:s Efter fem för att prata om föreställningen, men självklart kommer programledaren Tilde de Paula Eby först in på dottern Pernilla Wahlgrens bröllop, som fått mycket uppståndelse i veckan.

– Det var en saga. Det var så mycket kärlek, inleder Christina med i programmet.

Christina Schollin kommer inte ihåg Pernillas bröllop: ”Vad har jag varit med om?”

Skådespelerskan berättar vidare att det var en sådan omvälvande upplevelse att de knappt gick att ta in.

Annons

– Jag kommer inte ihåg någonting från själva bröllopet för det var bara så mycket all over the place. Det är först nu när man kommit hem och tittat på bilderna som man tänker ”vad har jag varit med om?”, tillägger hon.

Christina förklarar att hon var glad att hon hade ensemblen i teatern att komma hem till. Annars hade det känts väldigt tomt, nu när hon inte har sin make sedan över 60 år tillbaka i livet. Hans Wahlgren gick bort den 10 maj i år, men fick cancerdomen för ganska precist ett år sedan.

Saknaden efter bortgångne maken Hans Wahlgren

– Vi visste att han inte hade länge kvar att leva. När jag fick det där anbudet så sa han att du ska absolut ta det där, för det kommer att vara bra för dig. Och det visade sig att det är det. För jag får någonting annat att tänka på. Jag får vara med i ett sammanhang. Jag behöver inte sitta ensam. Även om man har familj, man har vänner, så är man ensam när ens livsledsagare sedan man var 19 år plötsligt inte finns längre.

Christina fortsätter:

– Då behöver man något annat som man kan gå in i. Och det är det jag kan göra med mina kamrater på galleasen. Det är en underbar ensemble.

I övrigt beskriver 86-åringen sin hälsa som god, utöver lite artros-krämpor och en försämrad syn på grund problem med gula fläcken.

FOTO: TV4

Annons