LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Christina Schollin går vidare: ”En ny fas, en ny epok i livet”

14 okt, 2024
Till vänster: Christina Schollin sitter i en soffa. Till höger: Christina Schollin närbild.
Christina Schollin förlorade sin livskamrat Hans Wahlgren i våras.
I P4 Extra berättar hon hur hon ser på framtiden och det nya livet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Folkkära Christina Schollin, 86, är urmodern till hela familjen Wahlgren/Ingrosso och har en lång karriär bakom sig som skådespelare.

Hon träffar ofta sin stora familj, och nu har hon också barnbarnsbarnet Kalí, 1, att umgås med. Snart blir hon dessutom gammelfarmor igen då Oliver Ingrosso, 34, och hans flickvän Zoe väntar sitt andra barn!

Det var i våras som Christinas livskamrat Hans Wahlgren gick bort efter en tids sjukdom i cancer. Nu bor hon ensam men har hjälp av assistenter, då hon bland annat har problem med synen på grund av gula fläcken.

Christina Schollin om framtiden: ”En ny fas”

När Christina gästar P4 Extra med Titti Schultz, 52, pratar de om sorgen och saknaden efter Hans. Christina är glad över att ha så många goda vänner som finns där för henne.

Annons

– Jag är så otroligt lyckligt lottad. För att jag kan ju tänka mig att det är många som inte är det när de blir lämnade ensamma. Och det är ju naturens gång, det sa både Hans och jag att när vi blir äldre måste man inrikta sig på att en av oss går före den andre, och man måste acceptera att det är så.

Christina säger att hon tänker på alla som blir lämnade ensamma och inte har någonting annat. Titti frågar vad hon skulle råda dem till, och Christina svarar att det är svårt att pusha människor.

– Man kan ju inte tvinga andra människor att göra nånting som de inte är redo för. Man kan vårda minnet, det gör ju jag. Jag vårdar minnet av Hans men jag inser också att det här är inte slutet på livet, det kan till och med vara början på nånting nytt. En ny fas, en ny epok i livet.

Christina Schollins vardag idag – Hans var med och bestämde

Och Christinas nya fas i livet är ju nämligen att stå på scen igen! I höst spelar hon farmor i klassikern Fanny och Alexander på Teater Galeasen i Stockholm. Ett beslut som Hans var med och tog innan han gick bort, berättar Christina.

Annons

– Jag vet inte hur många veckor innan det var som jag fick erbjudandet om det här men han sa så här; ”Det där Ninna ska du absolut ta för det kommer att bli bra för dig.”

Christina säger att när hon befann sig i sjukdomsbubblan i sju månader så kunde hon inte föreställa sig ett vanligt liv och hur det skulle bli efter Hans bortgång.

– Och nu känner jag att det här är min räddning, att jag har nånting att tänka på, engagera mig i, att gå upp i. Saknaden är ju enorm och sorgen stor, men livet måste gå vidare. Man måste liksom ha saker och ting för att man inte ska dras ner i självömkan eller tristess för att man är ensam helt enkelt.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons