LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Christina Schollin planerar inför sin död – sista önskan: ”Det är viktigt”

18 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Under pandemin blev det allt vanligare att börja dödsspara. En som marknadsför en svensk tjänst för just detta är skådespelerskan Christina Schollin.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Under corona-pandemin gick dödstalen i världen upp och det förde med sig att de dödas efterlevande behövde ta hand om allt praktiskt som man lämnas med när en nära person går bort. Samtidigt går Christina Schollin, 86, i bräschen för ett svenskt företag som specialiserar sig på att underlätta för familjer när en närstående dör.

Christina Schollin dödsparar: ”Tycker det är ett så bra uttryck”

Samarbetet inleddes redan för två år sen och sedan dess har skådespelerskan dödssparat saker i sitt hem. Det handlar om familjebilder, recept och andra saker med sentimentalt värde som hon vill att barn, barnbarn och barnbarnsbarn ska få ta del av vid hennes bortgång.

– Jag har ju en massa prylar som ligger utspridda lite varstans, och då är det ju viktigt att man dödsparar – jag tycker det är ett så bra uttryck, säger Christina Schollin i en video där tjänsten marknadsförs.

– Jag tycker att Pernilla borde använda sig av den här tjänsten, för hon vet aldrig vart hon har sina saker, fortsätter hon.

Christina förklarar att hon tycker att det är viktigt att göra detta för att underlätta så att hennes efterlevande automatiskt får tillgång till allt det som de behöver veta när hon inte längre finns.

FOTO: Youtube skärmdump

Annons