LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Christina Schollin tar farväl efter alla år – nu ser hon slutet

01 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Christina Schollin, 86, har beslutat sig för att dra sig tillbaka från teatern.
Nu meddelar stjärnan att hon farväl av rampljuset efter närmare 70 år på scen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllopBrand logo
Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllop

Christina Schollin, 86, har stått på scen i närmare sjuttio år. Redan 1956 gjorde stjärnan filmdebut i filmen Swing it och 1958 började hon studera vid Dramaten.

Under åren har Schollin gjort succé i klassiker som Köpmannen i Venedig och Änglar, finns dem? och 1982 spelade hon Lydia i Ingmar Bergmans julklassiker Fanny och Alexander.

I år återvänder hon till klassikern, men i en annan roll, när den sätts upp på Teater Galeasen i samarbete med Dramaten och Uppsala Stadsteater. Men när ridån går ner tackar Christina Schollin för sig.

Christina Schollin tar farväl – blir sista jobbet

Hon har nämligen bestämt sig för att dra sig tillbaka från skådespeleriet och Fanny och Alexander blir den sista uppsättningen hon framträder i.

Annons

– Det här är min sista roll. Då inser jag att livet kan bjuda på flera överraskningar, men det är inget som jag planerar – även om jag älskar utmaningar, säger Christina Schollin till Aftonbladet.

Men det är inte första gången Schollin uppger att hon ska lägga ner. Redan 2022 gjorde hon rollen som drottning i Shakespeares ”Macbeth” och uppgav då att det skulle bli hennes sista roll.

Christina själv har även hon haft problem med hälsan de senaste åren och börjar känna av ålderdomen.

Men nu kanske det ligger större tyngd i beslutet. Schollin har haft ett svårt år. Den 10 maj i år gick hennes livspartner sedan sextio år, Hans Wahlgren, ur tiden vid 86 års ålder, efter en tids sjukdom.

Inspireras av sin stora familj

Paret, som gifte sig 1962, har tillsammans fyra barn, Peter Wahlgren, Niclas Wahlgren, Pernilla Wahlgren och Linus Wahlgren.

Hon har dessutom många barnbarn, mest kända är Bianca Ingrosso och Benjamin Ingrosso och Christina Schollin förekommer ofta i tv-serien Wahlgrens Värld.

I intervjun med Aftonbladet fick frågan om hennes erfarenhet av att ha en stor och bullrig familj är något som hon tar med sig i sin roll som farmodern, familjens överhuvud, i Fanny och Alexander.

– Hans och jag värnade verkligen om familjen och det gör ju jag nu också. Där finns likheterna, men jag kan inte säga att jag hämtar från mitt eget privatliv och lägger in i rollen, så har jag aldrig gjort faktiskt, svarade hon tidningen.

FOTO: SVT / MALIN HOELSTAD/SVD/TT

Annons