LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Christina Schollins första ord om hemliga skönhetsingreppet: ”Opererade mina...”

28 aug, 2024
Christina Schollin är inte mycket för skönhetsoperationer. Under sina år har hon endast genomgått en operation – nämligen för ögonlocken. – Det var inte bra för yrkets skull, säger Christina till Dagens Nyheter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

Folkkära Christina Schollin har många bollar i luften. Trots att hon är 86 år gammal fortsätter hon stråla på teaterscenen, år efter år.

– Jag kunde inte tacka nej, fast jag hade bestämt mig för att inte stå på scenen igen. Att vara med i en teaterföreställning innebär att anta utmaningen att varje kväll leverera på topp. Jag ville inte utsätta mig för den prestationsångesten, säger Christina i en intervju med Dagens Nyheter.

Beslutet att ställa upp i den nya teaterversionen av Fanny och Alexander togs medan bortgångne Hans Wahlgren var sjuk.

– Ja. Hans var med om beslutet. Och jag tänkte: det här är min räddning. För att jag inte ska sätta mig ner och tycka att allt är slut. Jag tror att saker och ting kommer in i ens liv när man som bäst behöver det.

Annons

Christina Schollin om skönhetsingrepp: ”Många som tror det”

På sitt egna åldrande ser Christina positivt. Trots att skönhetsingrepp är väldigt vanligt i skådespelerskans bransch, så har det aldrig varit något som har lockat henne.

– Nej, det har jag inte! Det är många som tror det. Men jag har varit väldigt mån om att vårda mitt ansikte med bra preparat, säger Christina och fortsätter:

– En enda sak har jag gjort, det var i 50-årsåldern när jag opererade mina ögonlock, för de stängde min blick. Och det var inte bra för yrkets skull. Men jag ville ha mina skrattrynkor kvar, och aldrig att jag skulle låta någon sätta kniven i mig eller att jag skulle använda botox.

Christina förklarar att det är viktigt för henne att behålla ett positivt tänkande.

– Jag har nog ihärdigt jobbat mig till den positionen. Jag har också känt att andra behöver det, och jag är ju gudbevars även influencer. Jag har 146 000 följare och jag har märkt att folk behöver hopp och förtröstan. Om jag då kan fylla en funktion genom att sprida en positiv livssyn så gör jag det gärna. Jag tror att man kan välja sitt sätt att tänka.

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet / TT

Annons