LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Claes Malmberg avslöjar bråken – det tycker han egentligen om Tommy Körberg

25 sep, 2024
Det kanske inte är alla som vet att Claes Malmberg och Tommy Körberg har känt varandra i 34 år.
Nu berättar Claes om dusterna i deras relation.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gissa kändisen med Perla Malmberg: ”Jag trodde pappa var otrogen”Brand logo
Gissa kändisen med Perla Malmberg: ”Jag trodde pappa var otrogen”

Claes Malmberg, 63, är klar för rollen som Gottfrid i Colin Nutleys musikal Änglagård. Han tar över stafettpinnen efter ingen mindre än Tommy Körberg, 76. Men Claes är ändå lugn och känner ingen större press över uppgiften.

– Det är roligt att det är Tommy som gjort rollen innan. Många andra kanske hade känt det som en press, men jag känner ingen press över huvud taget utan det är kul att det är han och det är kul att det är honom jag hoppar in för, säger Claes till Hänt och berättar om känslorna inför rollen:

– Jo men det känns roligt, det är kul, det är en fin föreställning och väldigt bra liksom på alla sätt och vis. Sedan så känner jag ju Tommy också sedan lång tid tillbaka, vi träffades 1990 när vi spelade Les Misérables båda två. Så det var första gången jag gjorde musikal, jag började med det svåraste och sedan har det bara blivit enklare och enklare.

CLAES MALMBERG, TOMMY KÖRBERG
Claes Malmberg är den nya Gottfrid. FOTO: MATS BÄCKER

Claes Malmberg om relationen till Tommy Körberg

Claes Malmberg har haft lyxen under hela sin karriär att aldrig behöva söka ett jobb, utan allt har kommit till honom. Som till exempel nu när han fick frågan om att ta över rollen som Gottfrid.

Annons

– Ja, jag hade ett hål där i januari/februari, jag tänkte egentligen att jag skulle ta semester då. Men sedan när de ringde och frågade mig kände jag att det var för bra för att tacka nej till, det är som Don Corleone säger: "I will give you an offer you can't refuse", säger Claes till Hänt.

Något som alla kanske inte visste är att Claes och Tommy varit nära vänner i 34 år nu. Att de även haft sina duster kanske ännu färre visste om.

– Han är ju min närmsta vän kan man säga. Min bästis om man nu kan ha det i våran ålder. Han är den jag håller närmast, säger Claes och fortsätter:

– Det har hållit i sig länge, vi har ju haft våra duster men vår relation har uppenbarligen klarat sig.

Claes Malmberg om dusterna med Tommy Körberg

Claes Malmberg berättar vidare vad det är för duster de haft i sin relation.

– Ja, går du tillbaka till gamla pressklipp så kan du nog hitta ett och annat. Det har stormat vilt kring oss. Vi är ju väldigt öppna och ärliga med varandra, men sedan är det klart att vi är kompisar och umgås privat och pratar i telefon väldigt ofta, säger Claes.

Annons

Claes brukar även imitera och härma Tommy i sina egna föreställningar.

– Jag brukar ju härma Tommy i mina egna föreställningar. Vi har en relation som är väldigt likt en syskon-relation kan jag säga. Så jag har imiterat Tommy i en krogshow som vi gjorde ihop till exempel och det var ingen som märkte någon skillnad, säger Claes till Hänt.

Tar han aldrig illa upp?

– Han har inte visat det i alla fall, så jag tror inte det. Han är nog generös och jag känner honom så väl så hade han blivit störd av det så hade jag nog känt det. Så nej, han brukar snarare uppmana mig till att imitera honom. Jag tror han tar det som en man, han är ju inte världens snällaste själv alla gånger, säger Claes skämtsamt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons