LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Claes Malmberg stoppar dottern Perla – har fått nog: ”Måste vara ärlig”

10 sep, 2024
Claes Malmberg är en av Sveriges bästa skådespelare.
Hans dotter Perla har också på sätt och vis gått i hans fotspår, men att hon skulle få en roll på teatern avråder han skarpt.
– Perla är ju inte skådespelare, hon kan inte spela teater, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gissa kändisen med Perla Malmberg: ”Jag trodde pappa var otrogen”Brand logo
Gissa kändisen med Perla Malmberg: ”Jag trodde pappa var otrogen”

Claes Malmberg, 63, är en av Sveriges mest kompetenta skådespelare och har gjort allt möjligt i sin långa karriär. Mellan åren 1992-1993 var han med i Les Misérables på Cirkus, sedan Annie på Nöjesteatern i Malmö och mycket mer. Han har även medverkat i Astrid Lindgrens filmer som Lotta på Bråkmakargatan och Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt.

Den senaste tiden har vi kunnat se honom i Knyckertz och snutjakten på landets biografer. Och i höst drar han ut på turné med humorsuccén Korvfabrikören!

– Vi har spelat den hela sommaren på Vallarna i Falkenberg och nu ska vi ut på turné, säger Claes till Hänt och fortsätter:

– Det är väl kul, det är en rolig föreställning och den är väldigt populär. En väldigt bra föreställning helt enkelt. Det finns ju en viss munterhet, har jag upptäckt, att jag står med korv och säljer.

CLAES MALMBERG
Claes Malmberg. FOTO: Bo Håkansson/Bilduppdraget

Claes Malmberg om karriären

Claes Malmberg har som sagt ett imponerade CV när det kommer till skådespelaryrket och nu för tiden söker han inga roller, utan det är tvärtom: det är rollerna som kommer till honom.

Annons

– Jag söker aldrig roller. Så svaret på frågan är att de ringde mig och frågade. Det var inte självklart att tacka ja, när jag tackade ja så fanns det ingen pjäs ännu, det är en nyskriven pjäs. Så jag fick chansa lite där men det funkade så det blev ju bra, en bra chansning då, säger Claes till Hänt.

korvfabrikören
Foto: Bo Hakansson Bilduppdraget
korvfabrikören
FOTO: Bo Håkansson/Bilduppdraget

Claes Malmbergs dotter Perla är Tiktok-kändis

Claes spelar huvudrollen som korvdirektören Julius Augustsson, som har två döttrar. Claes själv har också döttrar, bland andra Perla Malmberg som mer och mer gått i sin pappas fotspår. Hon gör väldigt roliga sketcher på TikTok.

Annons

Men att Perla skulle få en roll i pjäsen var det inte tal om, enligt Claes.

– Det hoppas jag verkligen inte. Perla är ju inte skådespelare, hon kan inte spela teater.

Hon är ju bra på TikTok?

– Ja, på TikTok är hon det. Men teater är ju ett helt annat yrke, det är liksom ingenting man bara springer upp och gör. Så jag menar, det kan man säga med en gång, när det gäller andra genrer kan man liksom använda folk. Men på teater är det ungefär som att plocka in någon som aldrig spelat fotboll i en fotbollsmatch, säger Claes och fortsätter:

– Så det skulle jag nog avråda henne ifrån, att spela teater i någon större omfattning. Men däremot, om hon utbildar sig eller lär sig så skulle jag bli jätteglad om hon vill spela teater eller bli skådespelare. Men det är hon inte ännu så av det skälet skulle jag avråda.

Hon har ju växt upp med dig, det kan ha sina fördelar?

– Ja, men jag måste ändå vara ärlig även om hon är min dotter. Är det någon jag borde vara som ärligast mot så är det väl min dotter. Jag säger ju inte det för att vara elak, jag säger det för att skydda henne från att hamna i situationer som är jobbiga, säger Claes och fortsätter:

Annons

– För alltså, att vara skådespelare är ett svårt yrke. Det är liksom ingenting som man bara går upp och säger repliker eller bara vara närvarande, ja då är det inget yrke alls.

Vill du att Perla utbildar sig?

– Säkerligen om hon får lite vägledning och tar det seriöst finns det ingenting som säger att hon inte har talang för att bli skådespelare om hon skulle vilja bli det. Nu har hon liksom ett forum där hon trivs och där hon passar och hon är fantastiskt rolig. Jag såg ett klipp igår och det var längesen jag skrattade så mycket.

Claes Malmbergs kritik mot influencers i skådespelarvärlden

Claes kommer sedan in på ett väldigt viktigt ämne, något som många skådespelare troligtvis håller med honom om.

– Sedan tycker jag överhuvudtaget att man inte bör använda sig av TikTok-personal eller influencers och sådär inom film och teater. Det vittnar om att man överhuvudtaget inte är intresserad av kvalité, säger Claes.

Annons

Han berättar vidare hur han ser på saken:

– Jag tycker att utvecklingen som är i Sverige och internationellt, när det gäller att använda sig av influencers på teaterscenen, det är nästan så man känner att; "ja men kör med dem då så skiter vi andra i att vara med".

– Det är en viktig fråga överhuvudtaget. Det är viktigt för dem som satsar på teatern och vill ägna sig åt det på ett seriöst sätt. För de blir utpetade och bortpetade av människor som har ett visst antal följare. Men jag menar, jag har full respekt för människor som jobbar med sociala medier men det finns ju en anledning till varför jag inte gör det. Jag kan inte det så då gör jag inte det. Så jag hade önskat samma respekt tillbaka.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Tiktok

Annons