LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Claes Malmbergs nya upptäckt om pappan – var troligen homosexuell

31 jul, 2024
Claes Malmberg
Claes Malmberg gjorde en oväntad upptäckt när han släktforskade.
Det visade sig att hans avlidne pappa, som tidigare hade lämnat honom, troligen var homosexuell.
– Han gick före och tog de stora stötarna, säger Claes till Ica Kuriren.
Annons
Fem blixtsnabba med Inger "Pippi" Nilsson – så mycket tjänade hon på PippiBrand logo
Fem blixtsnabba med Inger "Pippi" Nilsson – så mycket tjänade hon på Pippi

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den folkkära komikern och skådespelaren Claes Malmberg, 63, har fem barn med fyra olika kvinnor. Han var endast 21 år gammal när hans första son, Nils, föddes. Idag är han far till barnen Nicholas, Amanda, Nelson och Perla.

I en intervju med Ica Kuriren beskriver Claes sig själv som både en bra och mindre bra pappa. Han erkänner att han har sina styrkor och svagheter som förälder, men att han hela tiden strävar efter att bli bättre.

– Jag var ju väldigt ung när jag fick första barnet så han är kanske den som fått lida mest av dåligt faderskap. Sedan har jag väl blivit bättre och bättre för varje barn.

Men det är inte alltid lätt när man själv saknat en fadersfigur. Claes berättar vidare att hans biologiska pappa försvann när han var fyra år gammal – vilket har påverkat honom mycket genom åren.

Claes Malmbergs pappa avled till följd av alkoholmissbruk

Claes pappa var operasångare och skådespelare, men dessa aspekter av hans liv var något Claes aldrig fick ta del av. När Claes var 11 år gammal fick han den tragiska nyheten att hans pappa hade gått bort.

Annons

– Han dog i sviterna av sitt alkoholmissbruk och jag minns väldigt lite från den lilla tid jag hade med honom, mer känslor än situationer och händelser. Jag kommer ihåg honom som väldigt snäll, berättar Claes.

Enligt Icakuriren har Claes Malmberg släktforskat som vuxen och pratat med pappans gamla kollegor. Då ska han även funnit att hans pappa troligen var homosexuell eller bisexuell.

Med tanke på den tidsperiodens fördomar har Claes funderat på om skamkänslor kan ha bidragit till att hans pappa använde alkohol för att hantera sin situation.

”Pappas exempel blev en varning”

Claes förklarar vidare att han egentligen hade behövt mer stöd för att förstå varför och hur hans pappa dog, eftersom han länge kände skuld och tog på sig ansvaret för situationen.

Men idag hyser Claes ingen bitterhet mot sin pappa. Han har arbetat igenom sin sorg och erkänner att pappans situation med alkoholen har fungerat som en varning för honom.

– Idag känner jag en jättestor kärlek och även en tacksamhet. Pappa har funnits med i mitt liv. Hans exempel blev en varning, innerst inne visste jag vad som händer om missbruket går för långt. Han gick före och tog de stora stötarna så blev det mindre stötar för mig, avslutar han.

FOTO: TT

Annons