LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Colin Nutley erkänner otroheten – skilsmässan ett faktum: ”En enorm smärta”

14 okt, 2024
Helena Bergström och Colin Nutley har varit gifta i 32 år. Men när Colin först träffade Helena var han gift med en annan kvinna.
– Det var ett stort beslut, berättar regissören för Allas.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Helena Bergströms ärliga åsikt om nya ÄnglagårdBrand logo
Helena Bergströms ärliga åsikt om nya Änglagård

Sedan flera år tillbaka är skådespelerskan Helena Bergström, 60, gift med brittiska regissören Colin Nutley, 80, och tillsammans har de barnen Molly, 29, och Timothy, 27.

Men Helena och Colins väg till kärlek var inte helt rak. I en intervju med Allas berättar regissören om svårigheterna.

Colin Nutley var gift när han träffade Helena Bergström

De två fattade tycke för varandra efter en filminspelning, Helena har tidigare berättat om hur hon kastade sig över Colin i en hiss, under inspelningen av Black Jack, och kysste honom.

– Jo. Det var så det gick till. Även om hon kanske inte direkt behövde ”attackera”, säger Colin.

Men när de två träffades var Colin redan gift. Han bodde med sin svenska fru Gunilla och sonen Daniel i London och slets mellan förälskelsen till Helena och kärleken till sonen och familjeförpliktelserna.

Annons

– Jag har aldrig pratat om detta, men när Helena och jag hade träffats på inspelningen av Black Jack ville jag inte att det på något sätt skulle komma ut, till någon i filmteamet eller någon annan. Det måste vara en hemlighet, privat.

– Jag var gift och hade en son, så det var ett stort beslut. Med det följde en enorm smärta och oro över vad som skulle hända.

Colin Nutleys insikt: ”Det var en tuff tid”

Men trots det kom Colin till beslutet att känslorna för Helena var för starka.

– Jag reste mellan Sverige och England hela tiden och när jag var i London gick jag på bio och såg Kvinnorna på taket som Helena hade spelat in, för det var det närmaste henne jag kunde vara, säger han och fortsätter:

– Plötsligt insåg jag; tänk om jag går längs Hornsgatan en dag och möter Helena med en annan kille? Vad skulle jag göra?

– Det var en tuff tid. Jag mådde skit, säger Colin.

Men nu har Colin och Helena varit gifta i 32 år, och Helena har spelat huvudrollen i samtliga Colins filmer sedan Black Jack. Regissören menar att han idag aldrig skulle kunna göra en film utan sin kärlek.

FOTO: Björn Lindahl/ Aftonbladet / TT / Karin Törnblom/TT

Annons