LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Bluffen i Lyxfällan avslöjad – mutar deltagarna med detta

27 aug, 2024
I många tv-program får deltagarna betalt för att medverka.
Så är det dock inte i Lyxfällan. Nu berättar programledaren Magnus Hedberg hur det egentligen funkar.
– Det får man ju anpassa lite från fall till fall, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lyxfällan-Magdalena avslöjar utgifterna – det spenderar hon pengar påBrand logo
Lyxfällan-Magdalena avslöjar utgifterna – det spenderar hon pengar på

Magnus Hedberg, 52, är högaktuell som programledare i den nya säsongen av Lyxfällan som hade premiär förra veckan på TV3. Att den nya säsongen är efterlängtad råder det inga tvivel kring.

– Det känns ju roligt förstås med en frisk och fräsch säsong. Det är ju så mycket repriser som sänds hela tiden så då blir det ju extra roligt när vi drar igång med en helt ny säsong, med tidigare helt osedda avsnitt helt enkelt. Det finns ju många hardcore-fans som har sett alla avsnitt typ fem gånger, så det är ju roligt att alla dem sitter som på nålar när det är en ny säsong, säger Magnus till Hänt.

Under årens lopp har vi fått följa personer som tampats med ekonomin och i bästa fall ska Lyxfällan vara en vändning för deltagarna. Men det finns dock ett fall som aldrig blev löst.

Annons

Mutas med att få betalt för sin medverkan

"Det enda jag har är tid och pengar" är ett uttryck som många brukar säga lite skämtsamt. I Lyxfällan brukar det oftast vara att deltagarna har massa tid men inga pengar.

Om man faktiskt skulle ha ett jobb så är det dock inte helt lätt. Om man är med i Lyxfällan är det dessutom en vecka som går åt till inspelningarna.

– Det är en veckas jobb som klipps ner till 46-47 minuter effektiv programtid om man tar bort reklampauser. Så det är ju väldigt nerklippt, det man ser i programmet, säger Magnus till Hänt.

Om de har ett jobb, får de lön av er då?

– Nej men de får ju ta ledigt helt enkelt. De får ju ta semester från sitt jobb eller lösa det på något sätt. Det beror ju på vad det är för typ av jobb. Men om det verkligen kniper så kan man ju liksom få någon slags ersättning för förlorad arbetsinkomst då, säger Magnus till Hänt och fortsätter:

– Men det är inte så att de får någon stor summa, som det gick rykten om för några år sedan. Så är det ju inte men krasst sett, om de är tvungna att ta ledigt och förlora inkomst så kan de ju få någon slags kompensation om det kniper. Men det beror ju lite på, det är från fall till fall.

Annons

Lyxfällan vill inte stå i vägen för förlorad inkomst

Magnus berättar vidare att en semestervecka oftast är ganska värt, eftersom man får hjälp med att lägga om hela sitt liv till det bättre.

– Men annars får de ju ta semester helt enkelt och vara lediga den veckan. Det är ju en vecka som förhoppningsvis lägger om hela deras framtid, så det kan ju vara värt en semestervecka, säger Magnus och fortsätter:

– Om de till exempel jobbar kväll så startar vi väldigt tidigt och spelar in och sedan kanske de ska sticka iväg på jobb vid fyra på eftermiddagen och jobba hela kvällen. Då är det ju så, vi vill ju inte stå i vägen för inkomst liksom, så det får man ju anpassa lite från fall till fall.

FOTO: Nils Petter Nilsson/ Aftonbladet / TT, TV3

Annons