LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Dan Ekborg har förlovat sig med sin Emma, 25: "Det känns underbart"

10 maj, 2016
AvSofia Hadjipetri Glantz
Dan Ekborg är nykär, förlovad och nybliven sambo med 35 år yngre bilfantasten Emma Svedlund.
Annons

Trots att Dan Ekborg, 60, är nyopererad med titanknä så är skådisen på bättre humör än på länge. Anledningen till det stavas Emma Svedlund, 25, skådespelarens nya kärlek och nyblivna sambo sedan april i år.

– Jag har suttit ett antal år nu och tänkt att nä, det är nog inte meningen. Men när man minst anar det så händer det – det är som en trisslott! Emma är det bästa som har hänt mig när det gäller min brist på självkänsla, säger han i Expressen.

Dan Ekborg har friat till sin Emma Svedlund.

Aktören har alltid fört en färgstark tillvaro. Teaterproduktioner har varvats med filminspelningar. Addera spontana infall som att strunta i att tacka ja till en viktig roll för att inte svika ett löfte till en god vän om att leva livet i New York.

Annons

– Vi satsade allt! Vi sålde allt vi hade. Det skulle inte finna något kvar. Det är som ett förhållande. Är det slut så är det slut och då kan man vara öppen för nya saker, fortsätter han.

Lägg till ett brokigt och vida omskrivet kärleksliv. Under en period på elva år gifte han sig och skilde sig tre gånger; med Die Asplund, 51, (numera Douglas) 1988-1991, Kao Lindström, 50, 1992-1995 och Malin Svensson, 46, (idag Samuelsson), 1996-1999.

– Jag tror inte jag var mogen för att gifta mig då. Jag ville gärna och hade oerhört mycket känslor, men jag hade inte så mycket i huvudet. Jag ville skapa en hållbar familj, men var inte mogen för det. Jag hoppas att jag är det nu.

Med före detta sambon Cecilia Eriander, 42, blev han pappa till de idag 15-åriga tvillingarna Isac och Linnéa. Och nu ler livet mot Dan igen. Med nya kärleken Emma har han precis förlovat sig.

– Det känns underbart. Det är lite svårt att planera inför bröllop när man precis förlovat sig. Vi är lyckliga nu, sa han till Hänt nyligen.

Hur träffades då det förälskade paret? Sedan länge när Dan ett intresse för jänkarkärror. När han låg på sjukhuset efter knäoperationen och surfade på bilsidor fick han plötsligt syn på hennes bild.

– Jag hade precis fått morfin, annars hade jag nog inte vågat skriva. men nu skrev jag: “Du ska köra min Ford Edsel”. “Självklart”, svarade hon och på den vägen är det. Det visade sig att vi är extremt lika som människor. Hon är en gammal själ och jag en ung.

Foto: Stella, TT

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons