LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Dansbandsprofilerna stoppas helt – får inte synas i TV4: ”Så jävla dåligt”

06 sep, 2024
Det är snart dags för en ny säsong av Så mycket bättre. Men i vanlig ordning lyser dansbandsartisterna med sin frånvaro.
Nu riktas skarp kritik mot programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur mycket festival är Molly Hammar?Brand logo
Hur mycket festival är Molly Hammar?

Snart är det premiär för årets säsong av Så mycket bättre. I våras presenterades artisterna och i juni bar det av för inspelning på Grå gåsen på Gotland.

Årets artister består av Andreas Lundstedt, 52, Peo Thyrén, 61, Alba August, 30, Seinabo Sey, 33, Simon Superti, 37, Arja Saijonmaa, 79, Estraden-Louise, 30, Dregen, 50, Sophie Zelmani, 52, och Kerstin Ljungström, 27.

Detta gäng är givetvis ett starkt gäng. Men återigen finns det inte en enda dansbandsartist med i programmet.

Kritiken mot artisterna i Så mycket bättre

Så mycket bättre har sänts ända sedan 2010 och under de här 14 åren har det bara varit några enstaka dansbandsartister, till exempel Christer Sjögren, 74, Olle Jönsson, 68, Kikki Danielsson, 72, och Casper Janebrink, 52.

Annons

Att det inte är fler dansbandspersoner och stora artister med i programmet tycker många är under all kritik. Inte minst musik-geniet Bert Karlsson, 79.

– Ja, det finns ju många dansbandspersoner man hade kunnat ta in, herregud. Magnus Carlsson till exempel, han har ju aldrig varit med. Det är helt otroligt, säger Bert till Hänt.

Ja, det är konstigt. Har du frågat om han fått frågan?

– Nej jag vet inte, jag har aldrig frågat honom. Men de tog ju inte med honom i Sven-Ingvars heller från början, säger Bert och tillägger:

– Sten Nilsson är också en sådan som borde fått chansen i Så mycket bättre.

Därför borde inte Så mycket bättre ta in nya artister

Istället för att ta in gamla godingar som byggt Sveriges musikhistoria har det blivit allt mer populärt att ta in nya artister, som till exempel slagit igenom på Tiktok. Detta är ytterligare något som Bert Karlsson är skeptisk till.

– Nej det är så jävla dåligt hela tiden. Svalnar de för mycket så är det ju slut. Det är ju som med Allsång på Skansen, de har ju tappat jättemycket tittare för det är för smala artister. Det går inte. Man kan ta in någon ny ibland men inte hela tiden.

– Men att Magnus Carlsson inte varit med tycker jag är otroligt. Han är väl inte så mycket dansband mer, men han hade ju kunnat representera dansband.

Bert Karlsson hade 66 dansband när hans bolag var som störst. Det är nog inte heller många som vet att hans grammofon-bolag var störst i Norden.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jessica Gow

Annons