LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Därför gör Camilla Läckberg slut – sanningen om uppbrottet: ”Inte ett okej beteende”

19 jul, 2024
Camilla Läckberg
Superförfattaren Camilla Läckberg är ständigt synlig i den svenska offentligheten.
Utöver att skriva böcker har hon även blivit expert på något mer trivialt – att göra slut med vänner.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns ZelmerlöwBrand logo
Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns Zelmerlöw

Om hon inte är aktuell med en ny succéroman så syns Camilla Läckberg, 49, i olika tv-program eller som nu senast – på Dansbandsveckan i Malung.

På det privata planet kilar stjärnförfattaren stadigt med den 13 år yngre maken Simon Sköld, 37, och har gjort så de senaste 10 åren. Bröllopet ägde rum 2017 och paret har dessutom en dotter ihop.

När de nyligen firade ett decennium ihop passade Camilla Läckberg på att skicka en känga till de som tvivlade i början av relationen.

”Olyckskorparna kraxade de första åren. Media skrev i flera år om åldersskillnaden, och ord som ”toyboy” och ”golddigger” flög frekvent. Men jag visste direkt jag hittat något fantastiskt. En kärleksfull, mogen, ansvarsfull, omtänksam man. Vi har upplevt så mkt tillsammans på tio år. Barn, bröllop, resor, vardag och fest, resor och nya hem vi skapat tillsammans. Tio år fyllda av kärlek”, skrev hon på Instagram.

Därför gör Camilla Läckberg slut – anledningen bakom

Paret har flera vänner i den svenska offentligheten, bland andra brukar de umgås med Let's dance-domaren Tony Irving, 58, och Måns och Ciara Zelmerlöw.

Annons

Men man får passa sig så att man inte trampar i klaveret om man är vän med Camilla Läckberg – det kan nämligen gå snabbt åt andra hållet då. Det berättar hon om i en ny intervju med Tara.

– Man kan visst göra slut med kompisar om man inte får ut någonting av relationen, även om man känt varandra i 20 år, säger hon och fortsätter:

– Jag har gjort slut med en del människor, men det har inte varit ”out of the blue” en vanlig tisdag. Innan har det hänt någonting. Då har jag sagt: ”Nu har du gått över en gräns vad gäller mig. Det här är inte ett okej beteende. Jag känner kanske att vi inte bör fortsätta ses mer.”

Maken Simon Skölds reaktion på beteendet

Hennes karaktär Faye, i den bokserie hon just nu är aktuell med, är också bra på att bryta vänskapsrelationer.

Camilla berättar om hur hon går tillväga – och hur det känns – att göra slut med en kompis.

– Jättejobbigt och mycket ångest i stunden, men efteråt var det en lättnad. Jag har inte känt någon ånger eller sorg. Det sorgearbetet har skett innan och när jag väl gör slut så är jag färdig, säger hon.

Hennes make Simon Sköld verkar däremot inte vara helt trygg med deckardrottningens strategi.

– Min man tycker nästan att jag blivit lite för bra på att avsluta vänskapsrelationer. När folk försvinner från höger till vänster har han till sist sagt: ”Jag hoppas att jag får vara kvar?”, ”Mig blir du inte av med”, svarar jag.

FOTO: KARIN TÖRNBLOM / TT

Annons