LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Därför gråter inte Carina Berg över inslagen i Barncancergalan

30 sep, 2024
AvMalin Stenberg
Under Barncancergalan får tittarna ta del av många tunga inslag som kan väcka starka känslor.
Programledaren Carina Berg har ett trick för att inte bryta ihop på scen.
– Hela veckan innan galan går åt till förberedelser, säger Carina Berg till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här duckar Christine Meltzer frågan på röda mattan – efter långa frånvaronBrand logo
Här duckar Christine Meltzer frågan på röda mattan – efter långa frånvaron

Ikväll är Carina Berg, 46, programledare för Barncancerfondens gala, Barncancergalan för nionde året i rad. Tidigare i år var den prisbelönta programledaren värd för Melodifestivalen och nu tar hon sig alltså an ett allvarligare ämne genom den viktiga och bitvis tunga galan.

Barncancergalan har arrangerats i tio år och direktsänds på Viaplay och TV3. Men det är inte bara tunga ämnen som behandlas. Utöver att tittaren får ta del av gripande historier får de under kvällen även möta hyllade svenska komiker.

På galan delas nämligen Det svenska humorpriset ut – samtidigt som det svenska folket kan bidra till kampen mot barncancer genom att bli barnsupporter och varje månad bidra till Barncancerfonden.

Annons

Så kan Carina Berg hålla sig ifrån gråt – får se inslagen om och om igen

Men det är ändå inte helt lätt att leda en gala som fokuserar på svårt sjuka barn.

– Hela veckan innan galan går åt till förberedelser, säger Carina Berg till Hänt.

Hon förklarar att hon bland annat förbereder sig genom att titta på inslagen som kommer visas under kvällen.

– Jag tittar på inslagen om och om igen, och det är jättetungt förstås, men också väldigt viktigt att jag gör det så att jag inte blir känslomässigt överraskad på galan och att mina egna känslor tar över.

Ja för att klara av att göra sitt jobb och inte bryta ihop under kvällen arbetar programledaren med att härda sig inför de känslosamma livshistorierna.

Måste hålla ihop: "Vill bara inte helt rämna"

– Jag vill ju inte bli avtrubbad såklart, det gör inget om jag visar känslor, och det gör jag ju under galan, för det är klart att jag blir berörd. Men jag vill bara inte helt rämna så jag inte kan går vidare. För då handlar galen helt plötsligt om ’den där tantens känslor’ och så kan vi inte ha det.

Och det är som en lättnad och kontrast till sorgen som galan även hyllar just komiker under kvällen. På Barncancergalans hemsida skriver de att man ska ”Skratta – för barnens skull”.

Annons