LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Därför har inte Hans Wahlgren begravts förrän nu – 4 månader efter hans död

22 sep, 2024
pernilla wahlgren hans wahlgren
Hans Wahlgren lämnade jordelivet den 10 maj efter en tids sjukdom, och i dagarna spred familjen hans aska.
Nu berättar Pernilla varför det inte blivit av tidigare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om Hans begravning: ”Fick det finaste avsked”Brand logo
Pernilla Wahlgren om Hans begravning: ”Fick det finaste avsked”

Det händer alltid mycket i familjen Wahlgren-Ingrosso-Schollin, men det senaste året har nog varit extra känslosamt.

Dels förlorade familjemedlemmarna först sin älskade make, pappa och morfar Hans Wahlgren den 10 maj efter en tids sjukdom i cancer. För en vecka sedan flödade kärleken då de firade bröllopet mellan Pernilla Wahlgren och maken Christian Bauer.

Nu är brudparet iväg på smekmånad, men där emellan hann familjen ta ett sista avsked av Hans. I podcasten Wahlgren & Wistam frågar ena halvan hur de fick ihop allt.

– Då när jag pratade med dig så hade ni vips gjort ett fint avsked av din pappa. Så det klämde ni in mellan bröllop och smekmånad?, frågar Sofia Wistam i podden.

Familjen sprider Hans Wahlgrens aska – därför har det dröjt

Så var inte fallet, menar Pernilla. Men samtidigt så erkänner hon att det är väldigt svårt att hitta datum då alla i familjen kan, vilket är en av anledningarna till att det spridandet av Hans aska dragit ut lite på tiden. Den officiella begravningen ägde rum tidigare i somras.

Annons

– Vi har ju inte spridit hans aska än, och det är ganska svårt att få ihop alla i familjen, då alla kan och allting. Och sen så ska man söka tillstånd för att få sprida askan, du får inte bara sprida den var som helst. Så då hade vi sökt tillstånd att få sprida den på Torsbyfjärden, som han älskade och älskade att titta ut över, berättar Pernilla i podden och fortsatte:

– När vi då väl fick tillståndet och vi skulle försöka få till datum med alla, jag och Christian skulle åka iväg och alla har sina projekt så var det liksom den enda dagen som vi var hemma som det gick. Och det blev så fint! Vi åkte ut hela familjen med båten, över Torsbyfjärden, vi spelade Visa vid vindens ängar och så har jag fått en jättefin urna, blå som havets färg.

Linus Wahlgren, benjamin ingrosso och Christina Schollin sprider askan
Benjamin Ingrosso, Christina Schollin och Linus Wahlgren på båten.

Pernilla: ”Det blev ett jättefint avslut”

Familjen stannade med på båten på en plats där de såg det stora röda huset, där Hans brukade stå och vinka när de kom. Efter de spridit askan gick familjen ut och åt på en av Hans favoritrestauranger tillsammans med en god vän till honom.

– Det blev ett jättefint avslut, och en fin kväll. Det kändes inte alls som att vi stressade in det här, eller tryckte in det. Det var tvärtom helt perfekt. Vi hade en ledig dag och då ville vi ägna den åt att ta det här sista farvälet.

FOTO: TT, Hänt, Instagram

Annons