LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Därför sänder Jenny Alversjö alltid Nyhetsmorgon själv – inte som alla andra

21 sep, 2024
JENNY ALVERSJÖ NYMO
Jenny Alversjö startar alltid söndagarna med svenska folket i Nyhetsmorgon – men hur kommer det sig att hon aldrig kör parvis?
Det berättar nu programledaren för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Alversjö om splittringen med sambon – så får hon ihop livspussletBrand logo
Jenny Alversjö om splittringen med sambon – så får hon ihop livspusslet

Jenny Alversjö, 50, har arbetat på TV4 i över 20 år, och de senaste åren som som programledare för tittarfavoriten Nyhetsmorgon. Efter årsskiftet väntar en del ändringar för programmet, så när Hänt träffade programledaren på nyöppningen av Villa Foresta på Lidingö utanför Stockholm, leddes samtalet naturligt till jobb.

– Jag älskar självklart att få vara en del av folks vardagsliv. Det är ju det finaste man kan få vara. Att få väcka Sverige, med allt som hänt runtom i landet och världen. Att få förmånen att prata med intressanta människor, och sedan ge det till svenska folket - det är en ynnest, förklarar Jenny för Hänt.

Jenny Alversjö om att sända Nyhetsmorgon ensam: ”Andra förutsättningar”

Något vi märkt är att hon alltid leder programmet själv, tillskillnad från många av kollegorna som sänder vardagar – då de alltid är två programledare. Men det finns ingen särskild anledning till det, betonar Jenny. Det bara har råkat bli så nu att hon sänder söndagarna.

Annons

– Vi har ett schema, vi är som en stor familj. Det spelar egentligen ingen roll vem som sänder vilken dag. Alla programledare kan hoppa in på vilket pass som helst. Vi går lite sömlöst mellan sändningarna, och just nu är det jag som sänder söndagar, men man vet aldrig hur det blir framöver. Jag har kört både vardag och helg och det har alla andra programledare gjort också.

Är det tyngre att köra själv?

– Det är ju andra förutsättningar så kan jag säga. Som med allt annat finns fördelar och nackdelar, men Nyhetsmorgon är ett fantastiskt program och jag är så lycklig att få vara en del av det. Jag ser verkligen fram emot att vi blir Nyhetsdagen nu efter årsskiftet.

Så blir Nyhetsdagen på TV4

Då kommer kanalen att sända först 6.00 till 12.00 och sedan 12.00 till 17.00.

– Och sedan tar Efter fem vid. Stor seger för journalistiken! Avslutar Jenny glatt.

FOTO: Hänt, TV4

Annons