LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Därför vägrar Grynet Molvig bo tillsammans med kärleken Douglas: ”Anledningen är...”

26 sep, 2024
AvAlva Jonsson
Bokaktuella skådespelaren Grynet Molvig har efter äktenskapet med den framlidne Noppe Lewenhaupt funnit kärleken i Douglas von Sydow. Men, paret bor inte tillsammans.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmetBrand logo
Vem är är... med Stjärnorna på slottet-casten – var på väg att tacka nej till programmet

Den folkkära skådespelaren Grynet Molvig, 81, har en lång och gedigen karriär bakom sig. Under hennes första tid i rampljuset var hon aktiv som jazz- och popsångerska i sitt hemland Norge. Där vann hon melodifestivalen med låten som vi Intet nytt under solen år 1966, men när bidraget skulle tävla i Eurovision song contest byttes hon ut mot Åse Kleveland.

Under samma årtionde slog Grynet igenom som skådis i Sverige och fick sitt stora genombrott i när hon spelade huvudrollen i En flicka på gaffeln, där hon spelade mot Lars Ekborg.

Annons
Hans Ge Eriksson

Grynet Molvig anlitades av Hasse och Tage

I slutet av 60-talet var hade hon hunnit bli ett stort namn i Sverige och då ville Hasse och Tage ha med Grynet i några av sina revyer. Hon spelade också i duons filmer Mannen som slutade röka och Sopor under 1970- respektive 80-talet.

Var gift med kungens goda vän

Förutom en spännande karriär har Grynets kärleksliv väckt intresse under årens lopp. 1983 gifte hon sig med kung Karl XVI Gustafs nära vän greve Carl Adam Lewenhaupt, mer känd som ”Noppe”. Vid tiden för Noppes självmord var de inte längre gifta, utan istället goda vänner, såhär uttalade sig Molvig i P1 då:

– Jag kan inte ens närma mig tanken på vilken avgrund av sorg som följt honom länge. Jag försvinner in i det blå, och känner mig skyldig. Vad har jag för rätt att sitta här och vara kvar?

Annons
Grynet Molvig tillsammans med ex-maken Carl Adam Lewenhaupt. Micael Engström/TT

Grynet Molvig om relationen med särbon

Sedan många år tillbaka är Grynet i ett lyckligt förhållande med Douglas von Sydow, 77. Paret är särbor och det upplägget planerar de inte att ändra på.

– Det rullar på och vi är fortfarande särbo. Det passar oss. Vi har inga planer på att flytta ihop och anledningen är helt enkelt att man har sitt egen ”space”. Det gör också att det är trevligt när vi väl träffas, har hon sagt till Aftonbladet vid ett tidigare tillfälle.

Grynet och Douglas bor bara tio minuter ifrån varandra, något som skådespelaren uppskattar. På somrarna åker de på gemensamma semestrar till Marstrand.

– Vi umgås, reser, går på teater, och har det trevligt tillsammans när vi är lediga, säger hon till Svensk Damtidning.


FOTO: TT

Annons