LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

De betalar för bygget i SVT-programmet – enorma summan: ”Obegripligt!”

13 okt, 2024
AvMalin Stenberg
I SVT:s nya satsning "Hjälp, jag har köpt ett franskt ruckel" får tittaren följa Brita Zacharis arbete med ett drömhus i Frankrike.
Men kritiken mot serien haglar och en fråga är central i kritiken:
Vem betalar egentligen?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igenBrand logo
Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igen

Svenskarna har i fyra år fått följa Brita Zachari, 42, och Kalle Zachari Wahlström, 43, renovera sitt Sörmländska drömhus i SVT:s Hjälp, vi har köpt en bondgård.

Men nu tar i alla fall Brita sig an nya utmaningar. I den nya TV-serien ”Hjälp, vi har köpt ett franskt ruckel” får man följa arbetet med att renovera ett hus i södra Frankrike.

Men att renovera ett franskt ruckel är l<ångt ifrån enkelt och Brita står inför en helt ny radda av utmaningar.

Fått ett syskon

"Varken beslutsångest, insikten om att det kommer att krävas en gedigen renoveringsinsats eller ett tjockt täcke av årtionden duvbajs kan stoppa Brita från att se trevåningshusets charm och möjligheter.”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Annons

För SVT beskriver programmets projektledare Martin Gårdstedt hur han är glad över att Hjälp, vi har köpt en Bondgård fått ett syskon.

– Det är mångas fantasi att ha ett ställe i södra Frankrike, men när Brita lastar skåpbilen mot sina drömmars mål får vi en fantastisk inblick i hur otroligt besvärligt, kaotiskt och komiskt det kan vara i praktiken, säger han.

I seriens inledning säger Brita själv tydligt att hon köpte huset efter att hon fick ett mindre arv och insåg vad det kunder räcka till i Frankrike.

SVT:s svar på kritiken – kanalen betalar inget

Men trots det har programmet fått kritik i sociala medier och många ifrågasätter vem som egentligen betalar för inköpet och renoveringen av huset.

"Obegripligt att vi finansierar detta via vår skattsedel." Skriver en person i en kommentar på Facebook.

"Är det alltså vi skattebetalare som fortsätter betala deras 'drömmar'?? Känns som att det är lite too much! OBS Detta är ingen kritik till Kalle och Brita som personer.”, skriver en annan.

Nyheter24 har varit i kontakt med SVT som dementerar att de ska ha stått för kostnaderna som rör huset och renoveringen.

"SVT följer dokumentärt de projekt Kalle och Brita väljer att göra. SVT står inte för några kostnader för inköp och renovering", skriver projektledaren Martin Vårdstedt till Nyheter24.

Han uppger även att ”SVT har stått för de kostnader som tv-produktionen medför."

Annons