LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Dermot Clemenger om sanningen bakom avhoppet – 19 år yngre kärleken mitt i allt

24 aug, 2024
dermot clemengers nya flickvän
Let's dance kommer åter i tablån – men utan Dermont Clemenger.
I en ny intervju med Hänt avslöjar ex-jurymedlemmen vad som hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dermot Clemenger ryter ifrån: ”Dum i huvudet”Brand logo
Dermot Clemenger ryter ifrån: ”Dum i huvudet”

Let's dance kommer tillbaka efter ett års uppehåll, i början på 2025. Men i ny tappning – och den första officiella ändringen blir att Dermot Clemenger, 51, petas som jurymedlem. Han har tillsammans med Tony Irving, 57, och Ann Wilson, 56, dömt kändisarnas framträdanden i programmet till och från sedan 2006.

När Hänt når Dermot på telefon känns han ändå lugn över det tråkiga beskedet. Faktum är att dansexperten själv inte var säker på att han hade tackat ja om han hade fått frågan om en till säsong.

– Det känns helt okej. Jag har haft många fantastiska år. Så det känns faktiskt ganska bra att lämna över till den yngre generationen.

Dermont Clemenger om sin ersättare – orden om petningen från Let's dance

Exakt vem som blir hans ersättare vet han inte ännu. Tony Irving har uttalat sig om att han sitter säkert. Inget offentligt uttalande har ännu kommit från varken Ann Wilson eller TV4.

Ann Wilson, Tony Irving, Dermont Clemenger.
Denna trio kommer alltså inte bedöma kändisdanserna nästa år! Foto: Karin Törnblom/TT

– Har man dalande tv-siffror så är det klart att man försöker se över hur man kan öka dem, eller få tittarna att komma tillbaka. Det känns rätt så klokt att de tittar på hur de ska väcka folks intresse på nytt. Och att ändra jurykonstellation är ett bra sätt att göra det på.

Annons

Det ligger således ingen dold konflikt till grund, förklarar Dermot. Annat var det 2015 – då han också fick kängan från juryn. I fem år blev han ersatt av Cecilia Lazar – tills 2020 då Dermot fick frågan om att komma tillbaka.

– Första gången var ju mitt under säsongen och de hade inte sagt någonting. Det var lite sådant bakom ryggen-spel med de som var producenter då. De kom och sa att ”du har inte levererat”, men det kändes mest som dåliga ursäkter för att motivera den här petningen.

Dermot fortsätter:

– Och då sade jag att ”om du inte tycker att jag levererat, då brast du i dina arbetsuppgifter som producent att inte berätta det för mig”. Så var min inställning då, och kanske hade jag känt så igen om de hade varit mitt i en säsong nu. Men nu har vi haft ett års uppehåll och kommit ifrån den här Let's dance-bubblan. Man har gjort andra saker och fokuserat på att göra andra jobb. Då känns det helt okej.

Annons

Stöttas av nya flickvännen Svitlana Poroshyna

Dermont avslöjar också att han i ett samtal med en av de övriga jurymedlemmarna senast för en vecka sedan vädrat tanken att han nog inte vill tillbaka till programmet. Ett beslut han också vridit och vänt på tillsammans med nya flickvännen, Svitlana Poroshyna, 32.

De har kilat stadigt sedan i början på sommaren, och för någon vecka sedan gjorde hon debut på Dermonts sociala medier.

Tacksam för dig Lana”, skriver han till bilden på de två, följt av ett rött hjärta.

Hur länge har ni träffats?

– Det behöver vi inte gå in på, men vi träffas! Och det känns jättebra. Hon är världens snällaste tjej!

Exakt hur de träffats framgår inte, men hon ska ha varit ett stort stöd för den före detta jurymedlem i hela den här situationen.

– Absolut. Hon vet ju också att jag varit lite fram och tillbaka med ska jag, eller ska jag inte? Jag fick samtalet i torsdags, och bara dagen innan eller dagen innan det, hade vi pratat om att jag kanske borde ringa och snacka med dem om hur jag känner. Men så fick jag samtalet först.

Annons

Det går således ingen nöd på Dermot, som nu för tiden också kan titulera sig som både entreprenör och författare på sidan om dansandet. Bara nu i sommar har han lanserat sin egen gin Celtic Whisper, och släppt självbiografin Fly från monster – med goda resultat.

Tillägg 25 augusti: Ann Wilson har nu meddelat att inte heller hon blir kvar som jurymedlem. I ett inlägg på Instagram tackar hon kanalen och produktionsbolaget för alla fina år.

Hänt har sökt TV4:s pressansvarige utan svar.

FOTO: Instagram, TT

Annons