LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Desiré Inglanders galna lyft tack vare Duplantis – så mycket tjänar hon på relationen

14 aug, 2024
desiré mondo
Sedan OS-guldet har Armand Duplantis flickvän Desiré Inglander dubblerat sitt följarantal på Instagram och Tiktok.
En utveckling som kan innebära stora ekonomiska fördelar, förklarar varumärkesexperten Niklas Turner Olovzon för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Armand Duplantis om ryssars medverkan i OS 2024Brand logo
Armand Duplantis om ryssars medverkan i OS 2024

Få är det nog som missat att höjdhopparen Armand ”Mondo” Duplantis, 24, avrundade sommar OS i Paris med en guldmedalj och ett nytt världsrekord. Vid sin sida hela tiden har han haft sin flickvän Desiré Inglander, 22, som blev den första han sprang till för att fira då han gjort sitt rekordhopp.

Desiré som arbetar som influencer och modell, har delat flera klipp i samband med framgångarna vilka kommit att ses av miljontals världen över. Bara under dessa dagar har parets respektive följarantal ökat med flera hundra tusen.

Desiré Inglander exploderar på sociala medier – efter Mondos världsrekord

Innan guldhoppet hade Desiré i augusti runt 350 000 följare på Instagram och 450 000 på Tiktok. I skrivande stund har hon över 600 000 följare på Instagram och nästan en miljon på Tiktok.

Annons

Så vad innebär denna exponering och galna dubbling av följare rent ekonomiskt för paret? Hänt tog ett snack med Niklas Turner Olovzon, varumärkesexpert och grundare av kommunikationsbyrån Passion Lab.

– Jag tyckte innan att han [Mondo] var väldigt underskattad. Han har inte riktigt fått de där större sponsorskapen och reklamsamarbetena som han enligt min mening borde haft. Jag vet inte exakt vad olika företag har betalat till honom men jag tycker att man kan se lite på vad för typ av företag och reklam som han medverkat i att han inte riktigt har hamnat på den där stora nivån som jag tycker att han borde vara på, säger Niklas till Hänt och fortsätter:

– Men det är möjligt att det här OS-guldet och världsrekordet som var så välregisserat skulle kunna innebära ett lyft även ur ett kommersiellt perspektiv.

Så mycket är paret goda för tillsammans

Oavsett går det nog inget nöd på Mondo, och detsamma verkar gälla Desiré. Men att de två står enade tillsammans verkar vara det mest lukrativa, förklarar kommunikationsexperten.

Annons

– De är ju ett väldigt tight och sammansvetsat par, så det bygger ju deras varumärke åt båda hållen. De syns mycket tillsammans och allt känns väldigt äkta och naturligt.

Hur mycket pengar tror du att det rör sig om?

– Hon gör ju en del samarbeten, men sedan är det ju ren spekulation huruvida hon hade haft de samarbetena utan att vara ihop med Mondo. Men det kan man bara spekulera i. Hon skapar också ganska mycket intressant innehåll för honom, som bygger hans varumärke. Det där samverkar ju, så i alla fall just nu så är deras framgångar gemensamma. Och då kan vi ju prata om att det gemensamma värdet som de skapar tillsammans är miljontals kronor.

Niklas fortsätter:

– Men sen om hon klarar av att skapa en liten eller en stor årsinkomst på sina samarbeten det vet jag inte. Jag vet inte vad hon har för avtal, det där kan se så jäkla annorlunda ut. Det är inte så lätt att säga att 600 tusen följare innebär så där eller så där många kronor, för det ganska olika prislappar beroende på vem det är. Men med den plattform hon har borde hon kunna försörja sig själv.

FOTO: Instagram, TT

Annons