LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Dödsfallet i TV4 – familjens hjärtskärande ord

05 sep, 2024
Trebarnspappan fick hjärtstopp och dog under TV4-inspelningen.
Nu riktar hans familj skarp kritik mot produktionen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”Brand logo
De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”

51-årigen ville ta sig an sitt livs utmaning i TV4:s nya äventyrsprogram Berget. Programmet gick ut på att ett gäng medverkande skulle bestiga Norges nationalfjäll Stetind tillsammans.

Men under inspelningen av programmet hände det ofattbara, den 51-åriga mannen fick hjärtstopp och dog.

Det hemska skedde under en deltävling när deltagarna skulle korsa en hängbro över en ravin. 51-åringen föll då ihop och läkaren fanns på plats – men hans liv gick inte att rädda.

TV4-deltagarens fru: ”Han hade kanske levt”

Nu riktar hans familj skarp kritik mot produktionen och menar att han inte borde tillåtits delta, då han bland annat fått hjärtmedicin flera veckor inför inspelningen.

Det genomfördes en hälsokontroll inför inspelningen och där visades det också att han hade mycket högt blodtryck, rapporterar SVT. Vårdbolaget som genomfört undersökningen säger till SVT att de inte godkänt hans medverkan.

Annons

– Han borde fått nej. Visst, han hade blivit besviken, men han hade kanske levt idag, säger hans fru till SVT.

TV4:s svar till familjen: ”Ingenting ska döljas”

TV4:s kommunikationschef Karin Nyman säger till SVT att hon inte kan kommentera just 51-åringens hälsokontroll, men att flera bedömningar av läkare ska ha gjorts.

– För att få vara med i programmet måste man klara hälsokontrollerna. Jag har inte rätt att berätta om just det här resultatet, men det gjordes flera bedömningar av läkare.

Till Aftonbladet säger Nyman att de personer som inte godkändes i hälsokontrollen inte kom med i programmet. Att familjen sagt att de inte fått ta del av en läkarbedömning säger hon såhär om:

– Vi har en bra och fin dialog med de närstående där vi är måna om att förse dem med information. Däremot finns det säkerligen saker som är under utredning och delar som inte är klart ännu, säger Nyman och fortsätter:

– Ingenting ska döljas, allting ska komma fram. Journalen finns ju hos läkaren och det är ingenting som vi har tillgång till.

Annons