LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Doktor Mikael erkänner brottet – varnar i Nyhetsmorgon: ”Gör det inte!”

03 sep, 2024
I tisdagens Nyhetsmorgon svarar Mikael ”Soldoktorn” Sandström på tittarnas frågor gällande multitasking – och erkänner att han brutit på lagen!
– Har jag gjort det då? Det har jag gjort! säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 65, blev doktor Mikael med hela svenska folket för 13 år sedan. Under årens lopp har han bjudit på allt ifrån relationstips till förkylningar och allergier i Nyhetsmorgon, och svarat på otaliga tittarfrågor.

Privat hittade Mikael för några år sedan kärleken i Lotta Engberg, 61, och i sommar har de tillbringat mycket tid tillsammans i hans sommarstuga på Flatholmen i Bohuslän, tillsammans med deras barn och barnbarn.

Nu är semestern slut och Mikael är återigen tillbaka med gästspel i Nyhetsmorgon. Och under tisdagens direktsändning erkänner han att han har brutit mot lagen!

Mikael Sandström erkänner att han brutit mot lagen

tisdagen svarar Mikael på tittarnas frågor om multitasking och simultanförmåga, tillsammans med programledarna Anders Pihlblad, 56, och Soraya Lavasani, 42.

Annons

En av frågorna handlar om ifall uppmärksamheten när man kör bil påverkas av att man har en diskussion med sin medpassagerare, eller bråkar med sina barn. Mikael menar att det faktiskt skäl uppmärksamheten, och det leder honom in på att smsa medan man kör.

– Den grejen ska vi inte missa alltså... Det finns ju en lag, säger Mikael.

– Ja, det är förbjudet idag, fyller Soraya i.

Mikael menar att det trots förbudet finns folk som ändå sitter med mobilen medan de kör bil, fast har den längre ner i knät så att det inte syns utåt.

– Och är det farligt då? Ja, mycket! Sms och uppmärksamhet, alltså har jag gjort det då? Det har jag gjort – och gör det inte!, säger Mikael då och alltså erkänner att han har brutit mot lagen.

Därför syns Mikael mindre i Nyhetsmorgon

Tidigare var Mikael med i Nyhetsmorgon varannan vecka, men sedan i våras är han nu endast med var tredje.

Annons

– Det var TV4 som frågade mig om jag kunde tänka mig detta, och eftersom det passar mig fint just nu med tanke på att jag skriver på min andra bok, så bestämde vi så, har han tidigare sagt till Hänt.

Mikael har tidigare skrivit boken Sånt är livet, och jobbar alltså just nu med uppföljaren Mot alla odds, som kommer handla om folk som har överlevt men nästan inte borde ha gjort det.

Därför passar det utmärkt att vara med lite mindre i Nyhetsmorgon, och han kan tänka sig att fortsätta såhär ett par år till.

– Ja jag tycker ju att just nu så passar det bra, så jag tänker väl några år till sådär. Det passar mig med ungefär varannan, var tredje, har Mikael sagt.

FOTO:

Annons