LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Lotta Engberg får inte bo kvar hemma – tvingas lämna Mikael Sandström

04 okt, 2024
Doktor Mikael och Lotta Engberg
Soldoktorn kan inte hålla fingrarna i styr när Lotta är hemma.
För att få lite arbetsro var han helt enkelt tvungen att kasta ut henne i en vecka!
– Det gav frukt åt båda håll, fnissar Lotta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinstenBrand logo
Linda Öhrns syrliga pik till maken Pär Lernström efter vinsten

Hösten står vid dörren och Lotta Engberg, 61, har precis avnjutit sin första lediga sommar på flera år! Juni, juli och augusti har de senaste 20 åren bestått av härligt programledararbete för Lotta på Liseberg. Men inte i år!

I en intervju med Svensk Damtidning berättar hon nu om den underbara ledigheten, sommaren och om när sambon Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 66, oväntat bad henne lämna hemmet för en vecka...

– Jag har upplevt det som att det har varit sol varje dag, även om det såklart inte har varit det. Jag har gjort så mycket roliga saker, min äldsta dotter Malin har gift sig, jag och Mikael har varit på tre andra bröllop, vi har spelat mycket golf, målat om sommarstugan och mycket mer, kvittrar Lotta i tidningen.

Annons

Därför måste Lotta avlägsna sig: ”Svårt att koncentrera sig”

Större delen av sommaren tillbringades hemma i Sverige. Förutom veckan då doktor Mikael bad Lotta avlägsna sig från hemmet för lite extra lugn och ro.

– Då gjorde jag en utlandsresa tillsammans med en kompis, eftersom Mikael skriver på sin andra bok och behövde vara ostörd. Han har lite svårt att koncentrera sig när jag är i närheten. Det gav frukt åt alla håll. Han kom långt med boken, och jag blev för första gången brunare än Mikael, ha ha, skrattar hon.

Herr Sandströms kärlek för Lotta verkar sätta stopp för allt som heter arbetsro. Att turturduvorna bor i en rejäl lyxvilla med tolv rum på 240 kvadratmeter, och som dessutom har en tomt på 1253 kvadratmeter verkar inte hjälpa! Hon måste helt enkelt iväg.

Doktor Mikael och Lottas liv ihop: ”Romantiskt”

En vecka isär – men desto mer tid ihop! Lotta får frågan om det hände något extra romantiskt under semestern:

Annons

– Inget extra romantiskt, jag tycker det är romantiskt mest hela tiden. Men visst har vi haft mer tid än vanligt att bara njuta av livet tillsammans, myser hon.

Lotta berättar även om hösten och vinterns kommande turné. För andra året i rad gör hon en julturné ihop med väninnan och artistkollegan Elisabeth "Bettan" Andreassen, 66.

– Vi har behållit några favoriter från förra året, som O helga natt som vi framför fyrstämmigt, plus piano och sax. Jag har också skrivit en svensk text till Kelly Clarksons My Grown Up Christmas List, som handlar om mitt liv idag som mamma och mormor, och vad jag önskar mig i julklapp!

FOTO: Henrik Jansson/Expressen/TT, TV4

Annons