Doktor Mikael lägger ner – egna orden om beslutet: ”Nytt jobb”
För Hänt bekräftar nu överläkaren att han valt att göra en stor förändring gällande sitt yrkesliv.
”Jag har slutat...”, skriver han i ett meddelande till Hänt.
Doktor Mikael Sandström, 64, gjorde sin tv-debut redan 2003 när han tävlade i Robinson. Men för de allra flesta är nog Mikael mer känd som doktorn som besvarar tittarnas frågor om sjukdomar och åkommor i TV4:s Nyhetsmorgon.
Sedan många år tillbaka har Mikael nämligen ett stående segment då han gästar programmet på tisdagarna. Varje vecka regnar det in frågor som det svenska folket vill ha besvarade.
Inför att Nyhetsmorgon nu har blivit längre har Mikael avslöjat en glädjande nyhet för Hänt. Det visar sig nämligen att den förlängda sändningen innebär mer tv-tid för Mikael i programmet.
”Visst är det spännande med utvidgningen av Nyhetsmorgon. Jag kommer att få mer tv-tid för mina inslag. Vi kommer att använda delar av denna till att presentera riktiga case , alltså konkreta patientfall med en patient närvarande så mycket det går”, skrev Mikael i ett meddelande till Hänt och berättade även att den populära frågelotten framöver blir längre.
Videos från Hänt
Beslutet för karriären – lägger ner: ”Nytt jobb”
Det är ständigt många bollar i rullning när det gäller Mikaels liv. Inte nog med Nyhetsmorgon, var han nyligen aktuell med en stand-up show och nu är det stora fokuset boken som han för tillfället skriver på. Alla dessa projekt innebär dessvärre att Mikael har lagt arbetet inom vården på hyllan – detta efter 35 år.
”Jag har slutat att jobba kliniskt , går med andra ord inte jour längre. Just nu fördelar jag tiden mellan Nyhetsmorgon och att skriva en bok som kommer ut i Mars . Den kommer att handla om mycket spektakulära fall jag träffat på under mina 36 år som läkare. Allt från dödshjälp till donation. Olyckor och självmord. Glädje och sorg. Demens och minnen. Det är nästan som om jag bytt till ett nytt jobb. Och det vid 64 års ålder. Kul som fan”, skriver Mikael till Hänt och fortsätter:
”Jag har ju alltid hela livet haft en drivfjäder att försöka förklara svåra tillstånd på ett enkelt sätt så vanligt folk kan förstå och därigenom kunna bli mer delaktiga i sin egen och anhörigas vård”.
FOTO: TT