Doktor Mikael Sandström om tragedin med pappan
Det ryms just nu mycket glädje och lycka i doktor Mikael Sandströms, 62, liv. Han jobbar vidare på sin föreställning Dr Mikael live, han är upp över öronen förälskad i nya flickvännen Lotta Engberg, 57, och sedan en tid är han tillbaka i TV4:s Nyhetsmorgon.
Där kommer han också vara med under en del helger i höst. Samtidigt har han valt att prata om andra saker än bara coronapandemin, något som han berättade för Hänt om.
– Det blir enkelspårigt, det blir ju bara om det och allting ska relateras till det. Då vet jag att det finns en trötthet, det märker man ju på människors beteenden. Jag menar socialt på stan och så där, både i Sverige och i världen, sade han till Hänt och tillade:
– Man har tröttnat och man orkar inte leva efter de här reglerna som man ska. Då tycker jag att det är kul att prata om någonting annat för då blir intresset stort också.
Familjetragedin
På Mikael Sandströms Instagramkonto märks det också att han är sugen på att prata om andra medicinska saker än den rådande pandemin. I en rad teasers för showen Dr Mikael Live tar han upp olika tankar och funderingar som han och säkert många andra också har.
I ett av klippen står han på Flatholmen i Tjörn i Bohuslän och blickar ut över den vackra vyn. Han berättar då om något som han tänkt ta upp på scenen.
– Någonting som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är ju demens, berättar Mikael Sandström.
Varför är det en så viktig fråga för överläkaren och tv-profilen då? Jo, det visar sig att han själv på nära håll har upplevt en tragedi kopplad till sjukdomen.
– Jag står och tittar ut över havet här där jag har lagt min egen far som dog av demens. Han är alltså kremerad och jag har tömt urnan här ute, säger Mikael Sandström.
Följarnas reaktioner
I inlägget ställer han också en fråga:
”Vill vi vera allt om hur livet ska bli om botemedel saknas”, skriver han.
Frågan engagerar direkt Mikael Sandströms följare.
”Nej, tror det hämmar människan, man får ta problemen när dom kommer, njut av livet varje sekund”, svarar en person och får medhåll:
”Nej! Vill vi vara utan överraskningar oväntade händelser, både goda och mindre roliga”.
Andra tycker tvärtom: ”Ja, det skulle förenkla saker och ting”, skriver en följare.
Doktor Mikael Sandström får också svar från andra som varit i samma situation: ”Ibland lider omgivningen mera än den som är sjuk”.
Hur som helst verkar meningarna om frågan gå isär – och det är väl som det ska vara.
Bild: Stina Stjernkvist/TT, Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT