LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Det kostar Pernilla Wahlgrens romantiska smekmånad – tvingas betala ofattbara summan

26 sep, 2024
Pernilla Wahlgren och Christian Bauer är äntligen på plats i Maldiverna!
Här är den saftiga notan för bröllopsresan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllopBrand logo
Christina Schollins avslöjande detaljer om Pernilla Wahlgrens bröllop

För ungefär en vecka sedan landade Pernilla Wahlgren, 56, och Christian Bauer, 58, i soliga Colombo, Sri Lankas huvudstad för att påbörja sin efterlängtade smekmånad.

Resan dit var otroligt lyxig. De flög med flygbolaget Emirates till Dubai där de mellanlandade lite snabbt innan de flög fyra timmar vidare till Sri Lanka. På flighten till Dubai överraskades de nyblivna makarna med tårta och bubbel.

– Flygplanet som de åkte med är en 3-class Boeing 777-300, 3-class betyder alltså att det finns First, Business och Economy-klass. Pernilla och Christian satt på rad 6 vilket betyder att de hade Business class-biljetter, säger en källa till Hänt med god insyn i flygbranschen.

En biljett i business-class mellan Stockholm-Colombo kostar drygt 30 000 kronor per person.

Annons

Så mycket kostade resan på Sri Lanka

När Pernilla och Christian väl kom fram till Sri Lanka bodde de på lyxiga resorterna Jetwing Saman Villas – först i Kandy och sedan i Bentota vid havet. Dessa hotellrum kostar mellan 2 700-3 500 kronor per natt.

Efter ungefär fyra dagar på Sri Lanka bar det av vidare mot smekmånadernas mekka Maldiverna!

– Maldiverna är känt för att vara 90% "honey-mooners". Att åka till Maldiverna är drömmen för nygifta par. Men det kostar att ligga på topp, Maldiverna är bland de dyraste öarna i hela världen, säger en källa med god insyn till Hänt.

Dundernotan på Maldiverna

I skrivande stund är Pernilla och Christian på plats i Maldiverna och det är lätt att ta sig dit från Colombo. Faktum är att flygresan bara tar 1 timme och 30 minuter. Pernilla och Christian flög med ett asiatiskt bolag och de flög då den korta biten i Economy class. Dessa flygbiljetter kostar ungefär 1 500 kronor per person.

Annons

När brudparet väl kom fram till Malé var det dags för dem att sätta sig på nästa flyg, nämligen ett sjöflygplan som skulle ta dem sista biten till den exotiska ön Jawakara. Maldiverna består av 1 200 öar, men alla är inte bebodda.

Det tar 40 minuter att flyga från Malé till Jawakara island, där Pernilla och Christian är. Flyget kostar drygt 4 000 kronor per person för tur och retur.

SJÖ FLYGPLAN
FOTO: TRANSMALDIVIAN

Pernilla och Christian har nu checkat in på hotellet och det är inte ett vanligt standard-hotellrum. Parets hotellrum har en egen terass över havet med egen pool. Dessa rum kostar cirka 7 000 kronor per natt!

Hur mycket restaurangnotorna har landat på än så länge är svårt att säga. Men det är inte billigt.

– Det är alltid extremt dyrt på sådana här paradis-öar, inte minst för att det är exklusivt men det säger ju också sig självt. Man måste nästan ta 100 kronor betalt för en läsk till exempel, eftersom det kostar väldigt mycket bara att frakta den till ön, säger en källa med insyn till Hänt.

PERNILLA OCH CHRISTIAN BOENDE
FOTO: JAWAKARA HOTELS

FOTO: Stefan Jerrevång / Aftonbladet / TT, Instagram

Annons