ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

E-type och Melindas dotter i respirator – doktor Mikael bestört: ”Frätskador”

15 okt, 2024
Melinda Jacobs och Martin ”E-type” Erikssons dotter Izadora har råkat ut för en otäck händelse.
Nu varnar doktor Mikael Sandström andra.
– Att risken bör minimeras är självklart, säger Mikael till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”Brand logo
Chocken om Mikael Sandström och Lotta Engberg: ”Trodde det var en karaktär”

Det var våren 2022 som som familjehemsmamman Melinda Jacobs, 40, och Martin ”E-Type” Erikson, 58, meddelade att de är ett kärlekspar. Idag har de dottern Izadora ihop.

Men nyligen råkade familjen ut för en skräckupplevelse. 1,5-åriga Izadora råkade nämligen svälja ett knappcellsbatteri, något som försatte dottern i ett livshotande läge.

E-type och Melinda Jacobs vädjan till följarna: ”Det finns i varje hem”

I skrivande stund har Izadora varit inlagd på sjukhuset i två veckor och hon har legat i respirator. På sina sociala medier har både Melinda och E-type nu försökt nå ut till följarna för att förhindra att någon annan råkar ut för samma otur.

”Jag skulle vilja vara med och sprida ordet om hur dessa otroligt vanliga batterier är livsfarliga för små barn. De finns i leksaker, klockor, gratulationskort, nycklar, airtags, termometrar.. i nästan alla hem på jorden. Vi har försökt skydda vårt hem från allt som kan tänkas vara farligt för barnen, men vi har visat oss misslyckade.”, skriver E-type på Instagram.

Annons

”Dom finns i varje hem och är livsfarliga för barn. Vår dotter är inte den första och inte heller den sista som drabbas. Vi trodde verkligen att vi säkrat vårt hem men trots detta händer det som bara inte får hända. Kan vi inte tillsammans hjälpas åt att sprida den här kunskapen och spara mycket lidande och dödsfall?”, skriver Melinda.

Doktor Mikael säger sitt – varnar: ”Farligt”

Men vad säger då en läkare om situationen? När Hänt når tv-doktorn Mikael Sandström, 66, ger han sin syn på saken.

Hur farligt är det att svälja ett batteri? Exempelvis ett ”knappcellsbatteri”?

– Det är farligt för småbarn om det fastnar i matstrupen. Ger ”frätskador”, det måste tas bort. Skopi eller operation. För vuxna är det en liten risk om batteriet är mindre än 15 mm. Det passerar genom tarmen utan större problem, säger Mikael till Hänt.

I ju med att det är farligt för småbarn, vad tycker du om att de flesta barnleksaker kräver sådana batterier?

– Att risken bör minimeras är självklart. Barnsäkra batterifack till exempel. Kan väl någon klok ingenjör fixa.

FOTO: TV4Play / Stefan Jerrevång / Aftonbladet / TT

Annons