LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Eagle-Eye Cherrys syster Neneh: ”Började dagen med vodka”

01 okt, 2024
AvAlexandra Glahns
Neneh Cherry
Popstjärnan Neneh Cherry avslöjar de tuffa åren i en ny biografi.
– Jag var så berusad att jag inte kunde ta mig hemifrån, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattanBrand logo
Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattan

Neneh Cherry fyllde 60 år i våras och är nu aktuell med sin självbiografi Tusen trådar. Och visst har hon ett gediget liv att berätta om. Hon föddes rakt in i en musikerfamilj med lillebrorsan Eagle-Eye Cherry, och familjen levde ett slags kollektivliv. Halva tiden i Skåne, halva i New York. Något som var rätt uppslitande för lilla Neneh.

– Jag ville heta Eva och jag drömde om alldeles vanliga Ikea-möbler. Mitt rum hade lila golv och gröna lister. Vi hade ingen tv och jag låtsades att jag sett på samma tv-program som klasskompisarna, berättar Neneh för Femina.

Neney Cherry fick barn redan som tonåring

Redan som tonåring tillbringade hon nätterna på olika musikklubbar i London, där hon spelade med sitt band och dansade till småtimmarna. Under den perioden fick hon sitt första barn, Naima, med sin bandkollega. Föräldraledighet fanns det ingen tid för.

Annons

– Det är klart att jag var trött. Men jag var omgiven av ett gäng där vi gav varandra energi. Vi var flera som fått barn tidigt, och vi hjälpte varandra. Dessutom var jag ju bara 18 år, berättar Neneh.

Neneh Cherry
Neneh Cherry tillsammans med dotter Mable. Mario Mitsis / SOPA Images

Ung och vild med hela framtiden framför sig, började hon modella i Japan och blev förälskad i musikern ­Cameron McVey. Problemet var att Neneh var gift med sitt barns pappa. Men förälskelsen höll i sig och efter några år kunde de gå ut med sin relation offentligt.

Behövde döva ångesten med alkohol

Neneh och Cameron fick två döttrar tillsammans och fortsatte turnera jorden runt med barnen med sig. Men allt blev för intensivt… Neneh behövde en stabil tillvaro och 2004 flyttade familjen till Stockholm. Men det blev inte den stabilitet som hon hade hoppats på, hon var deprimerad och började döva ångesten med alkohol. Ett glas vin om dagen blev fler och tillslut hade hon ett beroende, som hon mörkade under flera år.

Annons

– För att lugna nerverna började jag dricka vodka redan på morgonen och det hände att jag var så berusad att jag inte kunde ta mig hemifrån, berättar hon.

Tillslut insåg Neneh att alkoholen hade ett så hårt grepp om henne att hon inte kunde förmå sig att lösa det själv. Hon tog hjälp och la in sig på en klinik i Storbritannien i sex veckor. Det förändrade allt!

– I dag dricker jag inte längre alkohol och jag tycker att det är jätteskönt.

I dag bor familjen återigen i London. Barnen är vuxna och Neneh har precis blivit mormor till barnbarn nummer två. Livet är ljust!

FOTO: TT

Annons