Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Så träffades Ebba Årsjö och pojkvännen: ”Gillar inte att säga det..”
– Jag gillar inte att säga det, säger hon i podcasten Värvet.
Ebba Årsjö, 24, är världens bästa alpina skidåkare i parasport. 2022 tog hon två guld och ett broms i Paralympics i Peking, och förra året tog hon seger i den totala Världscupen.
I skrivande stund förbereder sig Ebba för para-VM i Slovenien, som inleds den fjärde februari. Mellan tävlingarna är hon hemma till och från i högst några dagar, vilket är i Uppsala tillsammans med sin pojkvän.
Just pojkvännen är något hon har varit ganska hemlighetsfull kring, men nu avslöjar hon hur de träffades!
Ebba Årsjö avslöjar detaljer om pojkvännen – så träffades de
Ebba gästar podcasten Värvet som görs av Kristoffer Triumf, 50, där hon berättar att hon är mitt i säsong och nu reser mycket. Ebba är från Norrköping och bor mycket i Vemdalen med sin familj, så hon flänger mellan tre ställen.
– Annars så bor jag i Uppsala numera, träffade en kille så jag har bott där i över två år nu.
På Idrottsgalan 2023 visade Ebba upp sin nya kärlek, men då var hon fåordig med romansen och ville inte säga hans namn.
– Han försöker hålla sig ganska anonym än så länge. Men han tycker bara att det är kul med allt. Det är bara några månader gammalt faktiskt, sa hon då till Sportbibeln.
I podcasten frågar nu Kristoffer om hennes kille är hemlig.
– Nej, han var med på Idrottsgalan. Men han är en vanlig människa. Jobbar.
Men han jobbar inte med idrott, säger Ebba, och Kristoffer undrar hur de träffades.
– Ja… det var faktiskt, jag gillar inte att säga det men det är Tinder, avslöjar Ebba trevande.
Pojkvännen, som heter Joel Ohlsén, har däremot blivit allt mer offentlig sedan 2022. Enligt Expressen kör han timmerbil till vardags.
Ebba Årsjö lever med kronisk smärta: ”Jättejobbigt”
Ebba har en muskelnedsättning i högerbenet, en bieffekt av Klippel-Trenaunays syndrom som hon föddes med, som gör att hon lider av kronisk smärta. I podcasten berättar hon att smärtan har förändrats över år. När hon var liten opererades hon mycket, men hade inte så ont.
– Det kom mer på åren när jag blev större, starkare, och började träna mer. Då började det smyga fram.
Videos från Hänt
Det blir alltså värre och värre ju äldre Ebba blir.
– Det är jättejobbigt. Det är något nytt också, men jag har faktiskt börjat prata med någon om det här. Så det har hjälpt jättemycket. Det är som det är i benet, men jag tror mycket på att det är i huvudet det sitter. För att klara av smärtan som är i benet måste jag vara stark i sinnet, så det har jag börjat jobba på, förklarar Ebba och utvecklar:
– Det handlar väl mer om att acceptera smärtan, för jag kan ofta bli arg på den, göra det värre, gräva ner mig, vara bitter. Så har jag ont jättemycket ett tag kan jag börja tänka på framtiden. ”Jag kommer aldrig kunna leva om jag har såhär ont”, och så kan man ju inte tänka.
FOTO: TT