Edward Bloms stenhårda bebisdiet: "Börjar vid tre månader"
Matprofilen Edward Blom, 46, och hans fru Gunilla Kinn Blom, 45, chockade alla när de tidigare i år avslöjade att de plötsligt blivit föräldrar igen – trots att ingen ens visste att de var gravida.
Paret hade sedan tidigare 2-åriga sonen Melchior men i april blev de alltså föräldrar igen, till en liten flicka. Edward Blom är flitig på att uppdatera om sina barn i sociala medier och han har tidigare postat bilder på när lilla Melchior äter gourmet-mat, som till exempel anklår – något barn vanligtvis kanske inte äter.
Men nu berättar han hela sanningen om hur han fått sina barn att gilla de ovanliga smakerna i så tidig ålder. I SVT-programmet “Robins” medverkar Edward Blom som gäst och pratar då om hur mycket han bryr sig om vad som ligger på barnens tallrik:
– Det är otroligt viktigt vad mina barn äter. Man har kort tid på sig att få sina barn att lära sig massa smaker innan de börjar spotta ut och ogilla, berättar han för programledaren Robin Paulsson.
LÄS OCKSÅ: Edward Blom sönderstressad – kan inte ta hand om barnen själv
Hans knep är att helt enkelt ge barnen en gourmet-diet i tidig ålder. Och han är hundraprocent säker på sin tes.
– Från tre – fyra månader måste man sätta igång. Sen får man köra kanske ett halvår innan det är kört. Eller så blir det väldigt mycket jobbigare i alla fall.
Programledaren Robin undrar då om Edward menar att han skulle gett sin son gåslever när han var fyra månader gammal.
– Ja! Melchior älskar gåslever. Han har gjort det i perioder. Han fick till och med surströmming tidigt, vi doppade nappen i surströmming, svarar Edward.
Edward Blom och hans fru Gunilla är just nu aktuella med en bok om just gourmetmat för barn.