LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Efter Andreas Weises djupa pengakris – då blir bröllopet av

29 jul, 2024
Andreas Weise
TT
Andreas Weise förlovade sig med sin Sofie 2016 – men än har bröllopet inte blivit av.
Anledningarna stavas renovering, brist på jobb och barn. Men nu ska bröllopet bli av!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gissa kändisen med Inger Nilsson – blandar ihop med Victoria SilvstedtBrand logo
Gissa kändisen med Inger Nilsson – blandar ihop med Victoria Silvstedt

Känd som både artist, låtskrivare och showman har Andreas Weise, 37, blivit en del av den svenska folksjälen.

Att han är son till den framlidne Arne Weise, SVT:s mest framstående julvärd någonsin, gör inte kändisskapet mindre relevant.

2016 förlovade sig Andreas med Sofie Brange, 37, som han också har två barn tillsammans med, en treåring och en sexåring.

Därför har inte Andreas Weise och Sofie Brange gift sig

Men trots att det snart har gått tio år sedan Andreas gick ner på knä har ännu inget bröllop blivit av, för Hänt berättar han varför.

– Vi sitter fortfarande och planerar, men det kommer. Det har bara inte blivit av, vi har haft så jäkla mycket med renovering, barn, förskolor och jobb, så det har satts på is, säger han.

Att gifta sig är inte bara. Det kräver både tid, planering och pengar.

För Andreas Weises del har det sistnämnda inte alltid varit en självklarhet. När pandemin slog till under 2020 förlorade han i princip hela sin inkomst och tvingades börja tömma sparkontot.

Annons

– När man stänger ner alla möjligheter att jobba måste man börja ta av det man har investerat och sparat, det var inte så mycket alternativ. Det var en sån situation där allting kollapsade, säger han till Hänt.

Andreas Weise med familj
Andreas Weise med familjen på Kolmården. Hans Shimoda/TT

Efter ekonomiska krisen – Andreas Weises bröllopsbesked

Nu råder inte längre några restriktioner och Andreas Weise är i full gång med sommarens Diggiloo-turné. Men han ser fortfarande konsekvenser av pandemin.

– Det har återhämtat sig på ett sätt, men man ser fortfarande effekter av pandemin så här två år efter. Även om jag nu har börjat jobba nästan lika mycket som förut så ser man att det ligger kvar rester från pandemin, live-branschen har det tufft där.

För egen del då, har finanserna återhämtat sig?

Annons

– Det skulle jag absolut säga. Jag har två stora turnéer i år och väldigt mycket åtaganden i höst. Jag skulle vilja säga att det känns som att det här är året det vänder tillbaka ordentligt för mig, det är väldigt skönt. Det är extra skönt när man haft några år där det varit upp och ner. Det blir extra roligt att jobba, man vill ge mer när man inte känner sig stressad.

Att han tvingats se över sin ekonomi har också gjort att han fortfarande är försiktig med vad han lägger pengar på.

– En effekt av att man dragit i handbromsen så vill man kanske inte direkt börja spendera när man känner att man har det lite mer normalt. Det är väl en mogenhet men jag har börjat investera mer i mig själv, säger Andreas.

Nu när turnerandet är i full gång och hans inkomst tillbaka har det även blivit dags för paret att återuppta bröllopsplanerna. För Hänt utlovar han att vigseln strax ska äga rum.

– Det ska absolut bli av, inom en snar framtid, säger han.

FOTO: TT

Annons