LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Tina Nordströms familj i kläm efter livsvalet: ”Stökigt”

02 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Med mat-Tina förändrade Tina Nordström svenskarnas sätt att laga mat på.
Samtidigt förändrades hon också sitt eget och familjens liv.
– Var man än var så kom folk fram, säger Tina i TV-fabriken med Fredrik Ralstrand.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Världens sämsta skämt med Johan Östling – har du hört dessa förr?Brand logo
Världens sämsta skämt med Johan Östling – har du hört dessa förr?

– mat-Tina vad tycker du om det begreppet?, säger Fredrik Ralstrand i podcasten TV-fabriken.

– Det är lite härligt, jag tänker inte ens på det, säger Sveriges mästerkock- aktuella Tina Nordström.

Tina Nordström blev mat-Tina med hela svenska folket när hon bara var 24 år. På SVT fick hon tidigt sitt eget tv-program om mat ihop med Tomas Tengby som blev en otrolig succé. Men vad minns hon egentligen om inspelningarna från Göteborg?

– Det var min vagga, de var så otroligt rädda om mig och Tomas Tengby puttade hela tiden fram mig i ljuset, det är en fantastisk person, säger Tina till Fredrik och fortsätter:

– Hela konceptet – det var så lysande, för tv-tittarna blev det också som att jag satt i soffan hemma, för jag pratade ju som jag pratar med dig.

Annons

Tina Nordström utskälld – vände upp och ner på Sveriges kök

De stora mataffärerna fick dessutom recepten 14 dagar innan de presenterades i tv-rutan eftersom att allt som Tina rörde och lagade – tog slut direkt i butiken.

En gång blev hon till och med utskälld efter att hon hade bräserat fänkål, som var en sån råvara som under 2000-talet inte var jättelätt att få tag på.

– ”Du måste berätta vad du ska laga”, de var så arga på mig, och det blev en stor grej, jag vände upp och ner på köken där hemma, säger tv-kocken.

Tina Nordström om familjen och det stora genomslaget i tv

Tina Nordström blev omåttligt populär under den här tiden, så pass poppis att hon tillslut slutade att gå ut på krogen.

– Man blev påpassad överallt – var man än var, var man än var så kom folk fram, säger Tina.

Men Tina tycker själv aldrig att kändiskapet är jättejobbigt, vid några enstaka tillfällen så har hon fällt ner kepsen en aning, med annars har hon struntat i all berömmelse. För hennes familj har det varit värre:

Annons

– Mina nära och kära tyckte att det var mer stökigt än jag tyckte.

Tina Nordström har alltid hållit familjen på avstånd, hon har aldrig visat upp sina barn, bara sin hund och hon har aldrig gått på röda mattor och är sällan på fester.

– Jag är inte den, jag gör inte de där grejerna och det är inte för att jag avstår eller för att jag tycker att det är jobbigt. Det här är ett jobb, säger Tina till programledaren.

Hela Sverige bakar har säsongspremiär imorgon, den 2 oktober och då är Tina tillbaka som programledare för sista gången innan hon gör bytet till Sveriges mästerkock.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Skärmdump TV4

Annons