LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Här syns Plura Jonsson i rullstol – visar problemen med hälsan

26 jul, 2024
Plura Jonsson
Foto: TT och Pluras Instagramhändelse
De senaste åren har Plura kämpat med ryggsmärtor en rad andra hälsoproblem.
Nu syns han i rullstol.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Plura Jonsson om lättklädda bilderna: ”Lena Philipsson tyckte det var äckligt”Brand logo
Plura Jonsson om lättklädda bilderna: ”Lena Philipsson tyckte det var äckligt”

Per ”Plura” Jonsson, 72, har haft en gedigen karriär – inte minst som frontman i det folkkära bandet Eldkvarn.

Många känner kanske även igen honom från tv-program som Pluras kök och Så mycket bättre. Dessutom har han skrivit flera böcker.

Plura Jonssons kamp mot hälsoproblemen – enorma viktraset

De senaste åren har artisten dock kämpat med hälsoproblem. I en intervju med Hänt från förra året berättade Plura om att åldern till slut börjat ta ut sin rätt. Vid tillfället för intervjun hade Plura gått ner hela 20 kilo, efter en rad livsstilsförändringar.

– Jag har väl mått bättre. Jag är inte 71 längre, jag är 72. Ju äldre man blir, desto sämre mår man, sa Plura och förklarade vidare att han lider av diverse ”ålderskrämpor”, men att det framförallt är ryggen som krånglar sen några år tillbaka.

– Det är efter ett långt liv på scenen utan att värma upp och sådär. Sen var det en gång som jag körde av vägen rätt in i ett träd.

Han berättade att han fått råd av läkare att gå ner i vikt och börja motionera för att lindra ryggvärken.

– Jag har gått ner 20 kilo i vikt, tro det eller ej. Jag har lagt om kosten och dricker ingen alkohol, berättade artisten då.

Men trots att Plura bättrat på kost och livsstil så fanns smärtorna i ryggen kvar. Han förklarade att han fått vända sig till "alternativ läkarvård" och börjat gå i terapi.

– Jag har fått reda på en del grejer, misstag man har gjort här i livet. Man tänker: Varför gjorde jag så? Varför blev det så här? Det är mycket sådant man tänker på.

Efter hälsoproblemen – Plura syns i rullstol

Nu har Plura publicerat en Instagramhändelse som ger en fingervisning om hans hälsostatus idag. Artisten som befinner sig på en fullspäckad sommarturné med sitt band Eldkvarn spelade så sent som i onsdags på Borgholms slott på Öland, och på fredagskvällen besöker bandet Dalhalla i Rättvik. Artisten, som har ryggproblem, har tidigare synts använda käpp för att ta sig fram. Men nu visar Plura att han emellanåt även behöver andra hjälpmedel. På bilden syns han nämligen bli skjutsad i rullstol.

"Fyra hjul som rullar, här kommer en rullstol till...", skriver Plura i händelsen. Någon förklaring till varför han tvingas använda rullstol just nu ger han inte.

Screenshot från Pluras Instagramhändelse. @plurajonsson

FOTO: Lotte Fernvall/Aftonbladet/T, Per "Plura" Jonssons Instagram @plurajonsson

Annons