LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Efter kärlekskraschen – Fridas Karlssons svåra tid: ”Tar dag för dag”

27 okt, 2024
Fridas Karlsson och William Poromaa
Det var inte alls för längesen skidåkarparet Frida Karlsson och William Poromaa gjorde slut.
Nu berättar Frida om den tuffa tiden efter uppbrottet.
– Jag får ta det dag för dag, säger hon till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja Pärson och Filippa Rådins avslöjande om konflikterna: ”Jämnt skägg”Brand logo
Anja Pärson och Filippa Rådins avslöjande om konflikterna: ”Jämnt skägg”

I början av förra året kom nyheten att ett av Sveriges hetaste skidpar Frida Karlsson, 25, och William Poromaa, 23, hade gjort slut, något Hänt tidigare har rapporterat om.

– Vi har gjort slut, men vi är fortfarande goda vänner, sa hon då till Expressen då.

Sedan dess har mycket hänt i Fridas liv och bara i somras var hon med om en otäck olycka när hon åkte skidor uppe i Bruksvallarna i Härjedalen, något hon delade med sig av på Instagram.

Frida Karlsson efter olyckan i Härjedalen. FOTO: Skärmdump Instagram

Frida Karlsson skada kan påverka hennes medverkan i världsmästerskapet

Men nu har olyckan varit framme igen. I en intervju med Aftonbladet berättar Frida att hon är skadad ännu en gång, bara drygt en månad innan världscuppremiären i Ruka, Finland.

Annons

Skadan handlar om en överbelastning i mjukdelarna i vänster fot som har lett till en över- och felbelastning av bland annat ljumsken, vilket göra att hon inte längre kan träna på snö.

– Jag är inte så duktig på att känna smärta, så då kan jag börja överbelasta och åka fel tekniskt och överbelastar något annat. Nu har det verkligen blivit dags att dra i handbromsen, säger Frida till tidningen.

Frida Karlsson kör rehab på Teneriffa

Lyckligtvis har Frida hittat andra sätt att träna på. Just nu befinner hon sig till exempel på Teneriffa, där hon rehabiliterar sig med hjälp av en träningscykel och höghöjdsträning. Hur länge hon behöver fortsätta med det är dock oklart.

– Man kan inte lägga en långtidsplan. Jag får ta det dag för dag och jag har ständig kontakt med min fysio hemma. Vi vill se att det går i rätt riktning hela tiden och vi kommer hålla oss till cykel så länge jag har symptom.

Världscupen i längdskidor inleds den 29 november och om hon kommer kunna medverka är ännu inte klart – men Frida håller hoppet uppe.

Annons

– Jag har ett mål om att jag vill vara där, säger hon avslutningsvis.

FOTO: TT

Annons