Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Efter uppbrottet – David Batra på lägenhetsvisning med livvakter
I Carina Bergfeldt berättar Batra om att bryta upp från Tessinska palatset med Anna.
– Det är ju udda att gå på lägenhetsvisning med två livvakter, säger nu David Batra hos Carina Bergfeldt.
Under året klev David Batra in i sin nya roll som ”första make” då hans hustru Anna Kinberg Batra tillträdde tin nya tjänst som landshövding i Stockholm och flyttade in i det anrika Tessinska palatset i centrala Stockholm.
Men det dröjde inte länge förens parets liv helt vändes på ända igen - då Anna snabbt fick avgå från sin nya tjänst efter flera kontroverser kring hennes rekrytering av flera högre tjänstemän.
Parets kris – fick flytta ut från Tessinska palatset
Mycket av krisen dokumenterades i David Batras tv-serie First lady. I serien medger Anna för sin man att hon har gjort fel, men förklarar att hon inte kan acceptera hur det framställs i medierna.
– De vill piska mig som person tills jag lägger mig..., men jag tänker inte göra det, säger hon till honom.
Tv-serien dokumenterade även hur paret packar ihop för att lämna Tessinska palatset för sista gången.
– Tydligen är reglerna så att om jag skulle dö har familjen tre månader på sig att flytta ut. Men eftersom jag lever måste vi flytta ut så fort som möjligt, säger Anna i tv-serien och tittar på sin man med ett skevt leende.
Videos från Hänt
”Makthavare ska ju bli granskade”
Hos Carina Bergfeldt öppnar nu David upp om den turbulenta tiden efter att Anna fick avgå. Han förklarar att han försökte stötta sin fru så gått han kunde men att det var en konstig tid.
– Det är ju udda att gå på lägenhetsvisning med två livvakter. När det blir den här typen av uppmärksamhet så triggar det ju igång aggressiva krafter, så hela familjelivet ställs in efter detta, säger han i programmet Carina Bergfeldt.
Trots att det varit besvärligt för familjen så kan han ändå ha förståelse för allt som skett.
– Men man får ju ändå vara glad. Vi lever i en demokrati och makthavare ska ju bli granskade, så det är bättre än motsatsen, säger han.
FOTO: SVT