ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Elisabet Höglund rädd för sitt liv efter flytten med Bosse: ”Skjuter konstant”

27 okt, 2024
Elisabet Höglund och Bosse Karlsson
Elisabet Höglund och maken Bosse har nyligen bosatt sig i Älvhyttan.
Men nu har de stött på problem.
"Granaterna dånar dagligen över våra huvuden", skriver hon på sin blogg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”

I över 40 år har Elisabet Höglund, 79, bott i Tungelsta, strax söder om Stockholm, tillsammans med sin make Bosse Karlsson, 76.

Men nyligen blev det känt att de har beslutat att sälja sin rödmålade timmerstuga i Tungelsta och istället flytta till Elisabets andra hus i Älvhyttan.

Elisabet och Bosses flytt: ”Vi måste välja”

Beslutet att flytta togs eftersom makarna helt enkelt inte hade råd med två bostäder.

”Jag har inte råd med två hus. Vi måste välja”, skrev Elisabet på sin blogg i somras.

Det nya livet i Bergslagen blev kanske inte helt som Elisabet och Bosse hade föreställt sig. Hon berättar nu att deras tillvaro präglas av ett ständigt dån från skott och granater, eftersom de nu bor som närmsta grannar till Bofors skjutfält.

Annons

”Granaterna dånar dagligen över våra huvuden och slår ner med en öronbedövande knall bara några hundra meter bort.”, skriver Elisabet på sin blogg nu.

Elisabet Höglund lever mitt i mardrömmen

Elisabet förklarar vidare att det har förekommit konstant skjutande under de senaste dagarna, något hon aldrig har upplevt tidigare när de har besökt huset – och att hon är orolig för hur detta ska påverka henne och Bosse.

”Mest rädd är jag för att någon avfyrning ska gå snett, missa målet och kanske träffa vårt hus eller något eller några av grannhusen. I förrgår kväll trodde Bosse att ett skott hade gått åt h-vete, om jag får uttrycka mig så.”, skriver Elisabet och fortsätter:

”Projektilen kom så nära huset och när den öronbedövande smällen kom så lät det som ett flygplan hade kraschat på tomten”, sa Bosse efteråt och fortsatte: ”Jag tänkte så här: Det där måsta ha gått riktigt illa.” Om det verkligen var så att en projektil hade gått snett har jag ingen aning om. Men rädslan finns där ändå.

Hon berättar att när det smäller, är det så våldsamt att hela huset skakar, fönstren skallrar, och det känns som om helvetet har brutit ut.

Den enda som tycks vara oberörd av dessa smällar i familjen är hennes katt Ingrid.

”Hon fortsätter att sova lugnt på mattes blommiga påslakan.”, skriver Elisabet avslutningsvis.

FOTO: TT

Annons