LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Elisabet Höglund tvingad att flytta från gården – bryter upp med maken: ”En sorg”

08 okt, 2024
Till vänster: Elisabet Höglund med sin man Bosse Karlsson. Till vänster: Närbild Elisabet Höglund.
Elisabet Höglund har efter 40 år i Stockholm nu flyttat därifrån med sin man.
På sin blogg berättar hon att det är en stor sorg.
– En gråt av förtvivlan, skriver hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tess Merkel och Kenny Solomons planerar flytt utomlands – efter utvisningsbeskedetBrand logo
Tess Merkel och Kenny Solomons planerar flytt utomlands – efter utvisningsbeskedet

Journalisten Elisabet Höglund, 80, var förr stjärnreporter på Rapport. Under sin långa karriär har hon bland annat även varit utrikeskorrespondent, skrivit sex böcker och vunnit På spåret två gånger.

Elisabet har alltid levt ett hälsosamt och aktivt liv. I yngre dagar var hon tävlingscyklist och rönte stora framgångar – även på internationell nivå.

I 30 år har hon varit tillsammans med kärleken Bosse Karlsson, 76, och i över 40 år har de haft deras trygga punkt i Tungelsta söder om Stockholm. Men nu har de flyttat – något som är en stor sorg för Elisabet!

Elisabet Höglunds stora sorg: ”En gråt av förtvivlan”

Det är på sin blogg som Elisabet berättar att de i tre månader nu har bott i deras andra hus i Älvhyttan, som tillhör Nora kommun. På bloggen har hon tidigare berättat om anledningen.

Annons

”Jag har inte råd med två hus. Vi måste välja”, skrev hon i somras.

I ett nytt inlägg berättar hon nu hon besökte huset för att hämta lite grejer, och hur bilresan tillbaka till Älvhyttan väckte känslor som hon inte vågat känna tidigare.

Jag insåg det när jag körde där i skymningen för att möta solnedgången att jag hade förträngt den sorg jag egentligen hade känt över att lämna det underbara hem som jag har haft i nästan fyrtio år.”, skriver hon bland annat och fortsätter:

Det jag känner just nu är en sorg som jag har tryckt tillbaka i många månader, en smärta som inte har tillåtits komma fram, en gråt av förtvivlan som jag har hållit på avstånd, en saknad som jag har förvägrat mig själv att leva ut – för att istället glädja mig åt mitt nya liv.

Gården i Stockholm fortfarande inte såld – Elisabets förhoppningar

I somras skrev Elisabet att de ännu inte hade satt ett pris på gården, och än är den fortfarande inte såld. Hon berättar att hon nyligen var i huset för att sätta på elementen inför den tredje visningen, och för att hämta kläder, vinterdäck och skidor.

Annons

Resten får flyttbilen ta – när den tiden nu kommer. Jag vet inte idag när det blir. Förhoppningsvis någon gång senare i höst men man kan aldrig veta.

Trots hennes vemod att ha flyttat berättar hon att hon aldrig tidigare har saknat den plats hon har flyttat ifrån. Hon skriver att hon alltid har sagt till sig själv att inte vara nostalgisk utan bara blicka framåt, något som hon tänker hålla den här gången också.

Orsaken till att jag skriver det här är inte att jag har ångrat mitt och vårt beslut att flytta hit till Älvhyttan. Aldrig i livet. Beslutet är fattat. Beslutet ska verkställas. Jag ska inte fega ur och krypa tillbaka till den gamla tryggheten. Vi ska leva här Bosse och jag under resten av vårt liv.

Se aldrig tillbaka- men glöm aldrig det som var. Det får bli min nya livsfilosofi”, avslutar hon sitt inlägg med.

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons